Рівненська нардепка виступає у суді, щоб розірвати угоду з Росією про розміщення Чорноморського флоту

776 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Велика палата Конституційного суду розглядає звернення 49 народних депутатів, які вимагають визнати Харківські угоди неконституційними.

Групу нардепів представляє рівненська депутатка Соломія Бобровська, яка розповіла для Цензор.нет, що досі ця угода з Росією чинна:

- На жаль, війна не обнулила і не перезапустила повноцінно з нуля відносини між Україною і російською федерацією. Навіть більше: у нас на сьогодні, якщо не помиляюсь, більше ніж 600 угод з Російською Федерацією та РБ, які досі не денонсовані і Радою не розглянуті – усе це попри постійні наполягання і нагадування в сесійній залі.

Цікаво, що Міністерство закордонних справ України не підтримує ініціативу нардепів:

- Юристи, з якими працює наша група, говорять про те, що стратегічною задачею України є взагалі прибрати російський військовий морський флот і з Азовського моря, і з Чорного моря (тим паче із нашої акваторії, нашого півострова). Це не в лише в буквальному значенні, а стосується, в тому числі, і всіх міжнародних угод, які ми укладали, з тиском чи без тиску, з російською стороною.

Більше того – і це те, що найбільше мене обурює: згідно з логікою наших урядових структур, за умови деокупації Криму і заходу українських військ в Севастополь, у Севастопольській бухті має право стояти Чорноморський флот?! Це тоді як назве МЗС?

Додамо, що 2010 році Верховна Рада продовжила розміщення російського флоту в Севастополі до 28 травня 2042 року.

Після захоплення Росією Криму Держдума в односторонньому порядку розірвала цю угоду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також