Рівненська обласна рада підготувала прохання до Порошенка

2736 0

Ми у соцмережах:

На фото - Алла Черній

На сайті Рівненської облради зареєстровано проект звернення до президента України Петра Порошенка з проханням відзначати День української пісні.

Звернення підготувала голова гуманітарної комісії облради Алла Черній.

У тексті, зокрема, йдеться: «Понад чотири століття в українців намагалися відібрати мову – законами, анафемами, указами, державними актами, однак українська пісня, яку люди співали всюди, зберегла нам нашу мову. Прикро, що незважаючи на закон України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)» в ефірі нерідко лунають російськомовні пісні».

«Вважаємо, що наразі актуальною буде пропаганда та популяризація української народної пісні. Тому звертаємося з проханням – внести до українського календаря ще одне державне свято – День української пісні – і щороку відзначати його 13 вересня», - зазначено у зверненні.

Вибрали саме 13 вересня, оскільки у цей день 1970 року відбулася прем’єра пісні «Червона рута» Володимира Івасюка, «яка відкрила світові зовсім іншу Україну – шедевральну в історичному значенні та пісенно-естрадному мистецтві».

За звернення депутати ще мають проголосувати на засіданні сесії, яке, ймовірно, відбудеться у лютому.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також