Рівненська область має найвищу динаміку зростання промисловості в Україні

3541 0

Ми у соцмережах:

Фото - з клесівського кар'єру, взяте з сайту Технобуд Груп

Такі позитивні результати – за перший квартал 2019 року, порівняно з тим самим періодом 2018 року.

За даними Держстату, за три місяці на початку року Рівненщина наростила об’єми промислової продукції на 20%.

Подібним результатом не може похвалитися жоден інший регіон. Найближчий показник у Вінницької області – 12%.

Втім, варто зазначити, що такий ріст наразі – спроба наздогнати упущене. Так, якщо порівнювати з першим кварталом 2017 року, то промислові показники на Рівненщині стали нижчі на 3%, аніж були два роки тому.

На засіданні колегії Рівненської ОДА минулої п’ятниці заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко звітував, що найкраще у першому кварталі спрацювали хімічна промисловість, а також галузі електро- та газопостачання, виробництва будматеріалів та деревообробна промисловість.

-Ці галузі завжди були профільними для Рівненської області, - зазначив п.Тимошенко, проте одразу додав, що найбільшим працедавцем на Рівненщині є сільське господарство. – Перший квартал не є показовим у сільському господарстві, адже немає обсягів реалізації рослинницької продукції. Але з початку року вже зросли обсяги виробництва м’яса, суттєво збільшилися площі посіву озимих. Під час весняних посівних робіт очікуємо збільшення площ посіву ріпаку, кукурудзи, соняшнику. Аграрії області вже залучили у польові роботи 1,3 млрд грн, зокрема 120 млн грн – кредитних ресурсів. Ми вже забули про те, що у профільних районах області (центральні та південні райони – Ред.) колись були площі, які не використовувалися під сільськогосподарське виробництво.

Ігор Тимошенко. Фото - Рівненської ОДА

За словами п.Тимошенка, майже на 3% в області зріс експорт продукції. Причому область є профіцитною у цьому плані: експорт  перевищує імпорт в 1,1 рази. Найбільші експортери – підприємства деревообробної промисловості, агропромислового комплексу, скловиробництва та меблевого виробництва.

У першому кварталі 2019 року зросли також доходи місцевих бюджетів на Рівненщині – майже на 15%, порівняно з тим самим періодом 2018 року.

А зростання реальної заробітної плати, за словами Ігоря Тимошенка, в області досягає  9%.

-Велика вдячність платникам податків, які своєю діяльність дають можливість нам реалізовувати великі соціальні проекти і продовжувати поступ нашої області вперед, - додав заступник голови Рівненської ОДА. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також