Рівненська облрада дала "мовчазну згоду" на видобуток бурштину на Сарненщині та Володимиреччині

2677 0

Ми у соцмережах:

Представники World Amber Ukraine Каспарс Цинітіс та Євгенія Ромадіна

На сесії облради не набралося голосів ні щоб погодити, ні щоб відмовити держпідприємству "Бурштин України", яке просило погодження на отримання ліцензії на геологічне вивчення та дослідно-промисловий видобуток бурштину у двох районах.

Оскільки депутати не проголосували за відмову, спрацювала так звана мовчазна згода, яка дасть підприємству змогу отримати ліцензію від Держгеонадр.

Щодо 13,5 га у Володимирецькому районі (Цепцевицьке лісництво) "Бурштин України" звертався вже втретє, проте погодження не отримував. З клопотанням про ділянку неподалік Клесова - вперше.

"Бурштин України" працює наразі у рамках урядової програми рекультивації порушених бурштинокопачами земель, яка передбачає стовідсотковий довидобуток бурштину на ділянках, які потрібно рекультивувати.

Працюватиме "Бурштин України" не сам, а з приватними підрядниками. Наприклад, на Володимиреччині це - "World Amber Ukraine", що, за даними держреєстру, належить канадійці, а за даними UA:Рівне, панамській офшорній компанії.

На Сарненщині має працювати «Нерудпром Авто», яке у співвласниках має колишнього керівника "Укрбурштину" Дмитра Нітовського.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також