Рівненська облрада проголосує за підтримку гендерної рівності

1808 0

Ми у соцмережах:

Депутати облради Алла Черній та Владислав Сухляк

На наступній сесії Рівненська облрада голосуватиме за соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Як зазначено у проекті рішення, підготовленому обласним департаментом соцзахисту, в області розпочнуть враховувати гендерний компонент у програмах економічного та соціального розвитку, проведуть дослідження з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, долатимуть гендерні стереотипи та протидіятимуть дискримінації за ознакою статі.

«Поєднання політики гендерного інтегрування в усіх сферах життя і за всіма напрямами суспільного розвитку та поліпшення становища жінок у тих сферах, де існує нерівність, є основою забезпечення гендерної рівності та сталого розвитку суспільства», - зазначено у програмі.

Одне з головних завдань програми – створити умови та можливості для паритетної участі жінок і чоловіків у прийнятті політичних, економічних та соціальних рішень.

Також посадовці хочуть створити належні умови для жінок і чоловіків, щоб вони могли суміщати трудову діяльність із сімейними обов'язками, та розказуватимуть більше про рівний розподіл відповідальності щодо виховання дітей.

Зазначимо, що сама Рівненська обласна рада не є гендерно збалансованою. Серед 64 депутатів – лише вісім жінок. Найбільша фракція, БПП, не має жодної жінки (у виборчому списку Блоку Петра Порошенка до облради була лише одна кандидатка).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також