Рівненська облрада різко відповіла екс-депутатові, який хоче повернути мандат

1057 1

Ми у соцмережах:

Перший заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк та голова ради Олександр Данильчук

Андрій Сайчук, якого у грудні позбавили мандата депутата Рівненської облради, понад півроку судився, аби скасувати рішення ОВК щодо процедури відкликання голосів.

Цього тижня апеляційний адміністративний суд у Львові задовольнив позов Андрія Сайчука та скасував рішення обласної виборчої комісії.

Андрій Сайчук після засідання у Львові на своїй сторінці у Facebook зазначив, що його поновлено у депутатстві і що 30 серпня він прийде на чергову сесію Рівненської облради.

Рівненська обласна рада різко відреагувала на допис екс-депутата. На сайті облради з’явився коментар, що слова Андрія Сайчука не відповідають дійсності:

«Позбавляла мандата Андрія Сайчука не Рівненська обласна виборча комісія, а вищий керівний орган Радикальної партії Олега Ляшка. Андрій Сайчук у суді оскаржував процедуру його позбавлення мандата, а не саме рішення. Суд першої інстанції та апеляційний суд за позовом Андрія Сайчука скасував постанову обласної виборчої комісії, яка стала підставою звернення до вищого керівного органу Радикальної партії Олега Ляшка. Однак суд не скасовував самого рішення з’їзду РПЛ.  

Крім того, є також чинне рішення Рівненської обласної виборчої комісії, яким замість Андрія Сайчука було визнано повноваження наступного за списком кандидата від Радикальної партії Олега Ляшка. Так, станом на сьогодні депутат, який набув повноважень, не може бути їх позбавлений, адже в цьому випадку норми трудового законодавства України не діють». 

Андрій Сайчук також відреагував на допис облради та зазначив, що на сесію 30 серпня прийде, бо він поновлений депутатом.

Нагадаємо, що у грудні 2018 року після процедури відкликання депутатів за народною ініціативою, яку ініціювала Радикальна партія, позбавили мандатів обласних обранців Андрія Сайчука та Володимира Ковальчука. Обоє восени 2018 року покинули фракцію Радикальної партії, від якої були обрані у депутати у 2015 році. Замість них до ради увійшли радикали Микола Марчук та Михайло Прядун.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також