Рівненська ОДА розподілила гроші за кольоровою схемою (ІНТЕРАКТИВНА КАРТА)

3703 0

Ми у соцмережах:

Рівненська ОДА розподілила гроші за кольоровою схемою (ІНТЕРАКТИВНА КАРТА)

75 мільйонів гривень обласного бюджету розвитку минулого тижня розподілили посадовці Рівненської ОДА та затвердили члени бюджетної комісії облради. Гроші на будівництво та ремонти бюджетних закладів та об’єктів інфраструктури виділяють щороку. І принцип їхнього розподілу залишається незмінним: отримують фінансування, у першу чергу, ті об’єкти, за які клопочуть близькі до влади депутати. Втім, цього року додався і новий принцип: орієнтувалися також на населені пункти, де цієї весни мають бути вибори до ОТГ і де потрібно «задобрити» електорат.


Ми підготували для вас інтерактивну карту, позначивши кожен проект, який отримає фінансування з обласного бюджету, різним кольором – залежно від того, у чиєму депутатському окрузі він розташований.

 

Більшість об’єктів – у населених пунктах, де депутатами є члени провладної фракції БПП. БППівці загалом отримали понад 19 млн. грн.

Депутати від Радикальної партії на свої округи одержали 7,5 млн. грн. Три позафракційних обранці та члени нинішньої коаліції – Михайло Кириллов, Юрій Шарманський та Геннадій Шевченко – 2,9 млн. грн. Фракція «Конкретних справ» - 2,8 млн. грн.

Позафракційний Юрій Шарманський та БППівець Руслан Потапчук

Єдиний депутат від «Свободи», який одержав фінансування на свій округ – Володимир Муляр, проте він «ділить» округ із БППівцем Віталієм Ундіром.

Обранці від УКРОПу, яких у раді троє, залишилися без підтримки.

Варто, втім, зазначити, що «Батьківщина», яка перебуває нині в опозиції, не залишилася без фінансування: 4,8 млн. грн. одержали ті населені пункти, від яких депутатами є члени цієї фракції. Окрім того, ще кілька мільйонів – округи, де окрім «батьківщинівців», є депутати від БПП та Радикальної партії (Володимирецький, Дубенський та Здолбунівський райони).

БППівець Віталій Ундір, радикал Сергій Женевський та свободівець Андрій Бортнік

Левову частку бюджету розвитку – майже 26 млн. грн. – одержать комунальні заклади облради. Зокрема, 9,6 млн. грн. передбачили на добудову корпусу обласного онкодиспансеру, 5 млн. грн. – на спорткомплекс на Макарова, який також має одержати фінансування  з ДФРР, 3 млн. грн. – на реконструкцію будівлі станції знезараження стічних вод під харчоблок обласного протитуберкульозного диспансеру, 2,27 млн. грн. – на реконструкцію складських будівель на вул. Жоліо-Кюрі, 21 у Рівному під притулок для безхатьків.

Решта суми, а це близько 50 млн. грн., була розподілена районами. Особливо обдарованим вкотре став Острозький район – саме звідти обраний колишній перший заступник голови облради Олександр Корнійчук та нинішній заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір. Окрім того, до району має особливі симпатії голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Рідний голові облради Олександрові Данильчуку та двом іншим депутатам від БПП Березнівський район отримає 4,2 млн. грн.. А от Гощанський район, який лобіює голова бюджетної комісії облради Юрій Благодир і який завжди був попереду інших під час розподілу бюджетних коштів, цього разу одержить 3,3 млн. грн. Пан Благодир, нагадаємо, не підтримав свою фракцію та голову ОДА, коли йшлося про звільнення голови-"батьківщинівця" Миколи Драганчука.

 

Олександр Данильчук, Олексій Муляренко та Михайло Кириллов

Окрім того, понад 3,7 млн грн. матиме Рівненський район, де у квітні будуть вибори одразу до двох ОТГ – Олександрійської та Шпанівської. Олександрія, яка входить до округу позафракційного Михайла Кириллова, матиме понад півмільйона гривень на освітлення вулиць, стільки ж на освітлення села Шпанів, що не має свого депутата в облраді.

 

Детальний розріз районами:

Березнівський район (4,2 млн грн.):

1,8 млн. грн. – будівництво дитячого садка на 60 місць у селі Орлівка  (округ депутата від БПП Валентина Кроки).

1,25 млн. грн. - реконструкція очисних споруд, продуктивністю 1500 м3/добу, у Березному (Олександр Данильчук, БПП).

500 тис. грн. – ремонт даху Хотинської ЗОШ (округ Миколи Мельника, БПП).

648 тис. грн. – ремонт даху дитячого садка у селі Яринівка (округ Тетяни Воронко, Радикальна партія).

 Володимирецький район (1,7 млн. грн.):

500 тис. грн. – реконструкція Степангородської ЗОШ І-ІІІ ст. під Степангородський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад (ДНЗ)" (Олександр Мисько від БПП та Іван Караїмчук від «Батьківщини»).

1,2 млн. грн. - капітальний ремонт покрівлі Каноницької ЗОШ (Олександр Мисько від БПП та Іван Караїмчук від «Батьківщини»).

 Гощанський район (3,3 млн. грн):

1 млн. грн. – реконструкція мережі водопостачання у селі Жаврів (округ Юрія Благодира, БПП).

292 тис. грн. – будівництво мережі водопостачання у селі Башинне (Павло Кравчук, «Батьківщина»).

400 тис. грн. - реконструкція мережі водопостачання у селі Малятин (Павло Кравчук, «Батьківщина»).

1,5 млн. грн - капітальний ремонт даху та фасадів Гощанського районного об’єднання культури та дозвілля на вул. Шевченка, 2 у Гощі (округ Юрія Благодира, БПП).

100 тис. грн. - капітальний ремонт мережі водопостачання у селі Витків (Павло Кравчук, «Батьківщина»).

 Демидівський район (580 тис. грн.):

80 тис. грн. – реконструкція Демидівського НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей" (округ без депутата в облраді).

500 тис. грн. - капітальний ремонт будівлі Хрінницької школи (округ без депутата в облраді).

 Дубенський район (4,7 млн. грн):

1,5 млн грн. - реконструкція даху будівлі Соснівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (Сергій Женевський від Радикальної партії та Валентин Королюк від «Батьківщини»).

1 млн грн - реконструкція спального корпусу дитбудинку-інтернату у селі Мирогоща Друга (комунальний заклад облради).

1,2 млн. грн. – заміна вікон та дверей Квітневської ЗОШ (округ без депутата в облраді).

1 млн. грн. - капітальний ремонт харчоблоку Вербської школи.

 Дубровицький район (4,4 млн грн.):

1,6 млн. грн. – реконструкція трубчастого переїзду на автодорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів у районі села Бродець (Віталій Сухович, БПП).

1 млн. грн. - капітальний ремонт покрівлі Осівського НВК (Микола Лобчук, БПП)

282 тис. грн. - капітальний ремонт дитсадка "Теремок" на вул. Поштова, 12 у Дубровиці (округ Геннадія Шевченка, позафракційного).

1,5 млн. грн. - влаштування шатрового даху, зовнішнє опорядження фасадів, заміна вікон та зовнішніх дверей, реконструкція системи опалення Дубровицького НВК на вул. Макарівській, 11 (округ Геннадія Шевченка, позафракційного).

 Зарічненський район (2,6 млн грн):

2,6 млн. грн. - будівництво культурно-спортивного комплексу у селі Бродниця (депутат Олександр Ткач від «Батьківщини»).

 Здолбунівський район (3,95 млн. грн.):

2 млн. грн – будівництво дошкільного навчального закладу у селі Новомильськ (округ без депутата в обласній раді).

1,45 млн. грн. - капітальний ремонт даху ДНЗ "Ладоньки" на вул. Шкільна, 35-а у Здолбунові (округ депутата від «Батьківщини» Владислава Сухляка та від Радикальної партії Володимира Ковальчука).

500 тис. грн. - капітальний ремонт будівлі Здолбунівської ЗОШ №1 на вул. В.Жука, 4  (округ депутата від «Батьківщини» Владислава Сухляка та від Радикальної партії Володимира Ковальчука).                          

Корецький район (1,3 млн грн.):

 5 тис. грн. – реконструкція одної компактної установки очисних споруд у Корці (округ без депутата).

600 тис. грн. – заміна вікон у Корецькій школі № 3 на вул. 40-річчя Перемоги (округ без депутата).

700 тис. грн. - підсилення конструкцій та заміна вікон будівлі Корецького районного будинку культури і дозвілля на вул. Київська, 65.     

 Костопільський район (3,95 млн. грн.):

482 тис. грн. – утеплення фасаду Костопільської школи № 4 на вул. Лятуринської, 15 (Округ Олександра Козака ("Батьківщина") та Василя Кльопа ("Конкретних справ"))

225 тис. грн. - реконструкція вуличного освітлення у селі Збуж (округ позафракційного Юрія Шарманського).

163 тис. грн. - реконструкція вуличного освітлення у селі Велика Любаша (округ позафракційного Юрія Шарманського).

112 тис. грн. - реконструкція вуличного освітлення у селі Волиця (округ позафракційного Юрія Шарманського).

1,45 млн. грн. - заміна частини вікон та дверей та благоустрій дворової частини території Берестовецької школи (округ Руслана Потапчука, БПП).

300 тис. грн. - заміна вікон і дверей ДНЗ № 3 «Сонечко» на вул.Грушевського, 36 у Костополі (Округ Олександра Козака ("Батьківщина") та Василя Кльопа ("Конкретних справ").

700 тис. грн. - реконструкція фасадів та системи електроопалення дитячого садка "Струмочок" у селі Дюксин (округ Руслана Потапчука, БПП).

500 тис. грн. - капітальний ремонт приміщення підліткового клубу у селі Деражне (округ Руслана Потапчука, БПП). 

Млинівський район (2 млн. грн.):

2 млн. грн. - будівництво НВК у селі Борбин

 Острозький район (5,68 млн. грн.):

500 тис. грн. - будівництво централізованої мережі господарсько-питного водопостачання на території села Українка (Віталій Ундір з БПП та Володимир Муляр зі «Свободи»)

800 тис. грн. - капітальний ремонт покрівлі, відмостки дитсадка у селі Михалківці (Віталій Ундір з БПП та Володимир Муляр зі «Свободи»).

1,3 млн. грн. - капітальний ремонт даху та зовнішнє опорядження фасадів будівлі клубу у селі Розваж (Віталій Ундір з БПП та Володимир Муляр зі «Свободи»).

1,5 млн. грн. - утеплення фасаду, облаштування прибудинкової території  Острозького НВК «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія» на пл.Декабристів, 6 в Острозі (округ депутата від БПП Олександра Корнійчука).

980 тис. грн - ремонт спортивної зали школи № 3 на вул. Вишенського, 3 в Острозі (округ депутата від БПП Олександра Корнійчука).

600 тис. грн - капітальний ремонт фасаду та благоустрій території міського управління праці та соцізахисту на вул. Князів Острозьких, 22г в Острозі (округ депутата від БПП Олександра Корнійчука).

 Радивилівський район (1 млн грн):

1 млн. грн. – ремонт системи опалення, електроосвітлення, зовнішнє опорядження будівлі, протипожежні заходи, внутрішнє опорядження окремих приміщень пологово-гінекологічного відділення радивилівської районної лікарні (округ Миколи Руцького від «Батьківщини» та Анатолія Грисюка від «Конкретних справ»).

 Рівненський район (3,725 млн. грн.):

1 млн. грн. - будівництво блоку санвузлів та роздягалень Колоденської ЗОШ (округ без депутата в облраді)

1 млн. грн. - реконструкція з перепрофілюванням житлового будинку на чотири квартири під житловий будинок сімейного типу на дві сім’ї комунального закладу «Олександрійська загальноосвітня школа-інтернат»

300 тис. грн. - капітальний ремонт інфекційного корпусу Рівненської центральної районної лікарні на вулиці Центральній у Клевані (округ депутата від БПП Ігоря Фізика та депутата від «Батьківщини» Михайла Вервеги).

400 тис. грн. - заміна покрівлі та дверей будинку культури у Грушвиці Першій (округ депутата-радикала Сергія Свисталюка).

525 тис. грн. - реконструкція вуличного освітлення у селі Олександрія (округ позафракційного Михайла Кириллова).

500 тис. грн. - капітальний ремонт електроосвітлення, силового електрообладнання та внутрішні опоряджувальні роботи у будинку культури села Шпанів (округ без депутата в облраді).

 Рокитнівський район (1,5 млн грн):

600 тис. грн. – будівництво школи на 1152 учнівські місця у селі Березове (депутат від БПП Валерій Редько).

300 тис. грн. - капітальний ремонт покрівлі школи у селі Хміль (депутат від БПП Валерій Редько).

581 тис. грн - капітальний ремонт покрівлі ДНЗ «Берізка» у селі Остки (округ депутата від БПП Віктора Охремчука).

 Сарненський район (2,4 млн. грн.):

1 млн. грн. - будівництво школи у селі Цепцевичі (Людмила Мариніна, «Батьківщина»)

1 млн. грн. - будівництво спортивного майданчика Клесівської  школи (міні-футбольного поля зі штучним покриттям) (Олександр Васильєв, депутат від Радикальної партії).

100 тис. грн - заміна вікон у дитсадку "Калинка" у селищі Степань (округ депутатки від «Батьківщини» Ксенії Павловської).

300 тис. грн - капітальний ремонт дитсадка у селі Мале Вербче (округ депутатки від «Батьківщини» Ксенії Павловської).

 Рівне (23,97 млн. грн. на комунальні заклади облради):

1 млн. грн. - реконструкція будівлі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на вул. Чорновола, 74 (керівниця – депутатка від «Батьківщини» Алла Черній).

3 млн. грн. - реконструкція будівлі станції обеззараження стічних вод під харчоблок Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру на вулиці Дворецькій

500 тис. грн. - реконструкція з утепленням фасадів та влаштування козирків та навісу головного входу Рівненського обласного клінічно-лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука на вул. 16 Липня, 36.

9,6 млн. грн. - другий пусковий комплекс другої черги будівлі Рівненського обласного онкологічного диспансеру на вулиці Олександра Олеся, 12.

1,6 млн. грн. - реконструкція благоустрою території обласної дитячої лікарні на вул. Київська, 60 (очолює депутат від БПП Віталій Бойко).

2,27 млн. грн. - реконструкція складських будівель обласного центру з надання соціальних послуг під відділення обліку бездомних осіб та надання послуг з харчування та облаштування на нічліг, які не мають житла, на вул. Ж.Кюрі, 21.

1 млн. грн. - реконструкція будівлі обласної універсальної наукової бібліотеки на вул. Короленка, 6.

5 млн. грн. - будівництво універсального спортивного залу спортивного комплексу на вулиці Макарова (лобіює голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко).

 Алла САДОВНИК.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також