Рівненська поетеса почала «змішувати фарби» - для настрою

2047 0

Ми у соцмережах:

Рівненська поетеса почала «змішувати фарби» - для настрою

У Рівному в бібліотеці, що на Лебединці, у неділю відкрилася виставка живопису Тамари Бацмай — це понад двадцять картин, виконаних олійними фарбами. Досі пані Тамара була відома рівнянам як авторка шести дитячих віршованих книжечок. А тепер «відкрилась» й як авторка картин.

Захопилась пані Тамара живописом у 2017 році. Спочатку це було потребою вихлюпнути у фарбах свої емоції, тобто сприймалось скоріше як арттерапія. А переросло — у мистецьке захоплення, у потребу, змішуючи фарби, передавати власні думки, настрій, а згодом — і поділитись цими емоціями, зображеними на полотні, з іншими.


Тамара Бацмай підкреслює, що вважає себе лише початківцем у художній справі, відповідно й виставку назвала «Проби пензлика»:

- Я не вважаю себе художницею, я не думаю, що щось таке в мене тут шедевральне. Це писалось не для виставки, це писалося для настрою.

До речі, на виставці майже біля усіх картин прикріплені на аркушах вірші. Авторка пояснила, що не шукає спеціально тему — сідає за мольберт, і просто починає писати. Іноді пише вірш, який спонукає до написання картини, а часом — навпаки. Так і з’явилися картини, на яких – пейзажі, натюрморти, квіти.


В теплих, яскравих барвах. Без сірого. Бо, зізнається пані Тамара, сірого кольору не любить. І цьому не дивуються ті, хто її знає, бо й сама вона — яскрава, така, яку не можливо не помітити. А працює ця творча особистість в серйозній установі - начальником відділу Рівненського обласного відділення Пенсійного фонду України.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також