Рівненська поліклініка загрожує безпеці України

3408 0

Ми у соцмережах:

Рівненська поліклініка загрожує безпеці України

Якщо ви вважаєте, що безпеці нашої держави загрожують російські агресори, то ваша інформація безнадійно застаріла. Загроза державній безпеці тепер зачаїлася у приймальні директора колишньої рівненської поліклініки №2, повну нинішню назву якої без підготовки не вимовить навіть офіцер СБУ. Саме до цього приміщення 20 червня увірвалася оперативна група з десяти працівників обласного управління СБУ. Вони не затримали там шпигунів, які збирали секретну інформацію, не заарештували диверсантів, які хотіли підсипати у ліки отруту, не захопили терористів, що збиралися підірвати важливий об’єкт у центрі Рівного. Охоронці нашої державної безпеки відважно полювали за жменькою зім’ятих купюр із шухляди секретарки. Тепер за безпеку України можна бути спокійним — СБУ не спить!

За інформацією із самого обласного управління СБУ, метою операції було викриття хабарництва, яким ніби займалася старша інспекторка з кадрів центру ПМСД «Центральний» Ольга Лібус, котра за сумісництвом є секретаркою. Ніби було задокументовано кілька фактів одержання нею неправомірної вигоди на загальну суму близько 60 тисяч гривень. Посадовиця, за версією слідства, «вимагала гроші від колег за незвільнення з роботи за порушення трудового законодавства». Кримінальне провадження було відкрито саме за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України — «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». На підтвердження СБУ опублікувала фото з розкладеними на столі тисячами гривень та вісьмома банківськими картками (на фото).

Ольга ЛібусКерівник центру ПМСД «Центральний» Олег Шрам зараз перебуває у відпустці. Підозрювана Ольга Лібус після обшуків залишилася на роботі та запевняє, що історія з хабарами є вигадкою Служби безпеки України, а її саму підставили:

— Я абсолютно ні в чому не винна. У моїх діях немає ніяких ні злочинів, ні правопорушень. До СБУ написала одна з наших медсестер, яка працює у поліклініці з 2017 року. Вона пішла у відпуску і мала вийти 5 червня, але після 6 червня без поважної причини не з’являється на роботі. Ця людина була винна мені гроші, які я їй позичала. Того дня, 20 червня, вона принесла мені гроші й віддала у коридорі. Щойно я зайшла до свого кабінету та поклала гроші у верхню шухляду столу, як до мене забігли десять працівників СБУ. Вони протримали мене у кабінеті з 15-ї до 23-ї години. Після цього всього у мене був гіпертонічний криз, я потрапила до лікарні.

Ніяких коштів ні від кого я не вимагала, у нас дуже дружний колектив. Мої слова можуть підтвердити усі працівники закладу. Велика сума коштів, на яку вказує слідство, — це наша благодійність. В одної з наших працівниць трапилася біда: дитина захворіла на онкологічне захворювання. Тому ми усім колективом збирали для неї допомогу, ці кошти і вилучили із сейфа. Підтверджувальні документи, що це справді благодійна допомога, уже передано слідчому. Щодо пластикових карток, то вони усі мої особисті. На жаль, тепер банки виготовляють картки без прізвищ. Це зіграло проти мене злий жарт. Адже якби на картках було моє прізвище, то одразу б відпали усі звинувачення. Хоча на звороті універсальної картки для виплат є моя фотографія з особистим підписом.

У п’ятницю, 21 червня, Рівненській міський суд обрав Ользі Лібус запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Оскільки подання до суду на відсторонення від посади на час слідства правоохоронці ще готують, працівниця лікарні може й надалі вільно ходити на роботу.

Віктор Іськів, начальник управління охорони здоров’я Рівного:

— На жаль, до нас ніякі документи по цій справі від правоохоронців не надходили. Але наше управління засуджує будь-які факти корупції, а тим більше вимагання коштів з лікарів. Надіюсь, що це неправда. Адже буде дуже прикро, якщо виявиться, що такими методами намагалися взяти на «гачок» весь медичний колектив.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також