Рівненська волонтерка відповіла на наболіле питання військових

2869 0

Ми у соцмережах:

Рівненська волонтерка відповіла на наболіле питання військових

Українські воїни на фронті часто скаржаться на те, що немає ротації.

 Чому так відбувається, пояснила у Facebook відома рівненська волонтерка Вікторія Шинкаренко:

- Навіяно розмовами з тими, що рідко виходять на зв’язок і не мають доступу до інформаційного простору. Винесу стандартні запитання:

- Чому нас не виводять на ротацію?

- Чому рік без відпустки?

- Чому нас не можна замінити тими чоловіками які зараз сидять в кабаках?

Спробувала пояснити, тому що:

Ворог, в першу чергу, повномасштабно знищив всі полігони, позбавивши нас можливості провести загальну мобілізацію і навчання одночасно багатьох військових. Так, нам допомагають з навчаннями країни партнери. Це добре, але мало.

Я не раз говорила, що ця війна торкнеться кожного. Лише питання часу і підготовки. Я розумію матерів і дружин, які обурюються, чому їхні діти, чоловіки там вже рік, а тут «он які здорові лоби ходять». Без належної підготовки і навчання інші вже жінки і матері будуть говорити: «Відправили через два тижні «на убой» непідготовлених». Про техніку і озброєння взагалі мовчу.

Також волонтерка припустила, чи можна було підготуватися до війни:

- На експерта не претендую. Звичайні роздуми, звичайного ветерана волонтера з початку війни, тої що з 2014 року.

З 2014 року можна було готувати резервістів. В місяць 3-4 тисячі людей зі збереженням заробітної плати наша держава могла собі це дозволити.

Якійсь частині цих резервістів було б цікаво й надалі розвиватися. Вони б цікавитися курсами, озброєнням і так далі. За 9 років ми би мали великий резерв людей. Яким би сьогодні вже не потрібно було 2-3 місяці навчання, а вистачило б одного місяця згадати навички. І відношення до війни і ветеранів би суттєво змінилося.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також