Рівненська журналістка заволоділа SIM-картою ексдепутата

5009 0

Ми у соцмережах:

фото: https://rivne.online

До відділення «Київстару» в Рівному прийшла журналістка Ольга Ферар.

 Як повідомляє «rivne.online», вона хотіла продемонструвати те, як легко зараз телефонні аферисти можуть заволодіти вашим номером.

У магазині «Київстар» вона представилась родичкою депутата 7 скликання Назарія Поліщука й повідомила, що він загубив свою сім карту і їй потрібен дублікат. Працівники попросили назвати три номери, які дзвонили найчастіше до п. Назарія.

- Я назвала три номери людей з якими депутат спілкується. Безумовно, це можуть бути номер дружини і інших депутатів. Третій номер довелось вгадувати кілька раз і називати номери різних людей які могли телефонувати Назарію. Оскільки я маю контакти депутатів це було не складно, – коментує Ольга.

Працівники «Київстару» безперешкодно видали дублікат номеру, а Назарову картку в його телефоні було заблоковано.

Таким чином, просто знайома людина може безперешкодно отримати доступ до соціальних мереж, написати з номера різні SMS і навіть завдати серйозної шкоди власнику картки.
Сам депутат був шокований, коли його номер раптово був заблокований.

Я погодився на експеримент журналістів, адже і самому було цікаво, що з цього вийде. Був вражений, коли раптово, мою SIM-карту було вимкнено. Ця історія є дуже показовою, адже будь-хто, хто спілкується з людиною, а потім захоче зробити підлість – може цим скористатись. Саме тому вважаю абонентам варто реєструватись в мобільних операторів, а міністерству переглянути свою позицію, щодо можливості безперешкодно придбати картку. Вважаю, це суттєво зменшить кількість телефонних аферистів, знайомих з підступними намірами та навіть кількість створених ботів у мережі, – прокоментував Назарій Поліщук.

Такий експеримент журналісти провели через заяви віцепрем’єр-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Той заявив, що не підтримує впровадження обов’язкової реєстрації абонентів мобільного зв’язку в Україні.

Додамо, що Назарій Поліщук був депутатом попереднього скликання міськради Рівного. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також