Рівненське Полісся бореться з потопом: востаннє таке було у 2013 році

3296 0

Ми у соцмережах:

Село Рокитне Рокитнівського району

Внаслідок сильних дощів цієї ночі різко піднявся рівень води на півночі Рівненської області. Підтопило населені пункти Рокитнівського, Сарненського, Дубровицького, Зарічненського, Березнівського та Володимирецького районів.

Як повідомляє Рівненська ОДА, на Рокинівщині оперативно скликали районну комісію з питань надзвичайних ситуацій, яка вивчає завдану шкоду в кожному окремому населеному пункті.

«Найбільше постраждали від зливи житлові будинки в смт Рокитне, селах Старики, Осницьк, Рокитне, Томашгород, Вежиця, Переходичі, Блажове, - розповідає голова РДА Микола Кушнір. – Сьогодні під час районної сесії виділили 400 тисяч гривень на резервний фонд для ліквідації збитків».

Рокитне

За словами голови Сарненської РДА Ярослава Яковчука, в районі від негоди найбільше постраждали населені пункти Олексіївна, Клесів, Вири, Федорівка та Сарни.

 «Органи місцевого самоврядування збирають інформацію щодо масштабів підтоплень. Останній раз такий рівень води був у 2013 році. Ми готові відкачувати воду і надавати допомогу людям», - зазначив п.Яковчук.

У Березнівському районі частково постраждали домогосподарства Друхова та Зірного, розповів голова РДА Віталій Люшин. Допомогу з відкачування води людям надають рятувальники спільно з представниками місцевих органів влади.

Обстежують домогосподарства і в Зарічненському районі, зокрема, в смт Зарічне та селі Бутово. Підтоплення є і в декількох приватних садибах Володимирецького і Дубровицького районів.

Наразі в цих районах працюють працівники ГУ ДСНС в Рівненській області. Для допомоги населенню по відкачуванню дощової води залучено майже 50 рятувальників, 7 одиниць спеціальної техніки та 10 мотопомп.

На Рівненщині 18-20 травня знову очікують опади, рівень води в річках продовжить підніматися.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також