«Рівненське Ретро» просить заїзд у двір у центрі Рівного

2304 0

Ми у соцмережах:

«Рівненське Ретро» просить заїзд у двір у центрі Рівного

Майже на кожну сесію міськради виносять проєкти, в яких ОСББ просять у міста надати їм земельні ділянки в постійне користування. Фактично, мешканці й так роками користуються цією землею, але оформити на неї документи вдається нечасто. З тих чи інших причин депутати або відмовляють, або відкладають питання. Минулого тижня на сайті міськради з’явився ще один схожий проєкт — земельну ділянку площею 750 кв. м для обслуговування багатоквартирного будинку просить ОСББ «Рівненське Ретро» на Соборній, 106. Будинок цей має цікаве історичне минуле — кажуть, саме з його сходів голова УНР Симон Петлюра колись звертався до українців. Наразі ж ця двоповерхова будівля в центрі Рівного вміщує відділення банку та туристичну агенцію.

Частина наділу, який проситиме в депутатів ОСББ, знаходиться під самою будівлею, а решта — територія поряд та заїзд у двір, що веде вглиб, повз пам’ятник Петлюрі. До слова, це також заїзд до підземного паркінгу «Манхеттену» і до ресторації «Волинська криївка», де з торця рівняни залишають свої авто. Чи не будуть сусіди проти? І чи зможуть рівняни й надалі користуватися цим заїздом? В ОСББ поки що приводу для майбутніх суперечок не вбачають.

Алла Удовиченко, голова ОСББ «Рівненське Ретро»:

— Ми готували документи в установленому законом порядку, маємо розроблений проєкт землеустрою. Всі межі з сусідами узгоджено — ніяких суперечок досі не було. Наразі ж проєкт рішення перебуває на розгляді постійних комісій, а вже остаточне рішення буде за депутатами міської ради. Сподіваємося, позитивне.

Сергій Таргоній, начальник міського управління земельних відносин:

— Чи зможуть потім користуватися цією ділянкою інші рівняни — це таке питання «щепетильне». Якщо юридична особа — ОСББ просить земельну ділянку у постійне користування і отримає її, то відповідно до документів, користувачем уже є вони. Чи зможе там хтось інший залишити автомобіль — важко сказати. Якщо ОСББ там ніяких огорож не ставитиме, то, звісно, що так. З дитячими майданчиками простіше — якщо дітки з сусіднього будинку приходять погратися, то ніхто їх, як правило, звідти не гонить. Це вже треба ОСББ питати, як вони планують далі використовувати ту ділянку.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також