Рівненські депутати звернулися до Порошенка і поїхали на «каву» на пивзавод

3123 0

Ми у соцмережах:

Рівненські депутати звернулися до Порошенка і поїхали на «каву» на пивзавод

У Рівному 29 депутатів міської ради проголосували за звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою зменшити тарифи на природний газ для населення.

Звернення переписували близько 20 хвилин і ще довше обговорювали. Бо лідеру фракції «Самопоміч» Мар’яну Годі не сподобалось звернення партії «Батьківщина», заради якого і скликали сесію. Міський обранець назвав його некоректним та виписаним у кабінеті Юлії Тимошенко.

Тому депутати були змушені брати перерву, аби написати звернення так, щоб не образити своїх політичних босів у Києві. Під час неї депутати у кулуарах пересварилися, не стримували себе у коридорі перед сесійним залом. Було чути навіть матюки: «Це не звернення, а х..ня. В столиці його почитають і скажуть, що ми придурки».

Міський голова Рівного Володимир Хомко просив у депутатів не займатися популізмом та сварками. Адже він планував, що сесія проголосує за це питання за 45 хвилин. Бо керівник міста на 11 годину скликав прес-конференцію, на якій хотів озвучити своє бачення ситуації про зміну власників «Рівнетеплоенерго».

- Депутатів у міській раді має бути близько 25. Один має представляти інтереси 10 тисяч населення. Нам тут не потрібне ніяке партійне представництво, бо у Рівного немає ніяких політичних проблем. Все, що ми розглядаємо, стосується міського господарства. Мені в голову не проходить, чому у Верховній Раді існує «мажоритарка». Вона потрібна для нас, а туди хай партії делегують, кого хочуть. Згадаєте мої слова, уся ця політика знищує місцеве самоврядування, - обурювався Хомко.

Врешті-решт Володимир Хомко покинув сесійну залу, коли депутати дискутували, до кого краще звернутися: до президента чи прем’єр-міністра. У результаті звернулися до Порошенка, бо він має право вето, яке може накласти на постанови Кабінету Міністрів України.

Однак не всі були за дешевий газ. Проти виступив секретар міської ради Сергій Паладійчук, який назвав усі ці заявив популістичними:

- Хтось має людям говорити правду, і хай в мою спину потім летить критика. Зниження ціни на газ реально відобразиться лише на середньому класі та олігархах. Останнім тема зниження ціни на газ дуже вигідна. Адже існування в Україні двох цін на газ - ринкової та для населення, збагачує лише окремих людей. А більшість депутатів постійно прикривається бідними людьми. Скажіть їм відверто, для них зниження ціни на газ значення не має. Бо вони захищені механізмом субсидій. Люди, які можуть заплатити 8 чи 10 тисяч за тепло, без проблем оплачують комунальні послуги. Тим, хто не може цього зробити, держава покриває субсидіями. Нам потрібно ламати списи не навколо ціни на газ, а над енергозбереженням і утепленням.

Після години сварок та дискусій 29 депутатів натисли кнопку за спільне звернення до Президента, утримався лише Паладійчук.

Після цього усіх запросили миритися на каву до лідера «Самопомочі», директора рівненського пивзаводу Мар’яна Годи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також