Бурхлива дискусія розгорілася під час засідання круглого столу на тему біобезпеки держави, в якій взяли участь науковці кафедри екології НУВГП, яку очолює академік Микола Клименко, студенти-екологи та педагоги і учні рівненської школи №19.
Бурхлива дискусія розгорілася під час засідання круглого столу на тему біобезпеки держави, в якій взяли участь науковці кафедри екології НУВГП, яку очолює академік Микола Клименко, студенти-екологи та педагоги і учні рівненської школи №19. На заході, зокрема, йшлося про те, що українські ринки вже насичені генетично-модифікованою продукцією, проте, на відміну від країн ЄС, вона тут не маркована! За останнє десятиріччя площа, засіяна трансгенами, збільшилася на планеті у 40 разів. В Україні офіційно жоден сорт ГМ-рослин в комерційних цілях не вирощується. У той же час в українських магазинах такі продукти продаються, хоча споживач про це не поінформований! За результатами березневого дослідження «природності» продуктів, яке провів «Укрметртестстандарт» у київських супермаркетах, трансгени є навіть у дитячому харчуванні.