Рівненські епідеміологи провели дезінфекцію у Дерманському Свято-Троїцькому жіночому монастирі

1147 0

Ми у соцмережах:

Рівненські епідеміологи провели дезінфекцію у Дерманському Свято-Троїцькому жіночому монастирі

Обробили і будинок ієромонаха, котрому лікарі діагностували COVID-19 у селі Новосілки Здолбунівського району.

Як стало відомо з розповідей близьких родичів ченця, медики також взяли кров для виявлення коронавірусу, однак дитині брата експрес-тесту не вистачило.

У будинку ієромонаха Калістрата санепідеміологічна служба міста Рівного здійснила обробку житла, в якому проживав монах зі своєю матір’ю. Дезінфікували не лише приміщення, а й усі особисті та побутові речі.

А вже ближче до обіду, розповідає дружина брата монаха, приїхали лікарі Здовбицького ФАПу та відібрали зразки крові для виявлення коронавірусу. Оскільки отець Калістрат мав безпосередній контакт з родиною брата, що повернувся нещодавно з Італії, то тест провели і для його дружини, і двох дітей, середній доньці тесту не вистачило.

«Про те, що потрібно шість тестів, знали ще вчора у штабі швидкого реагування, і в лікарні, і органи місцевого самоврядування, - коментує дружина брата, - Однак сьогодні моїй чотирирічній доньці тест не зробили через його відсутність».

Згодом бригада епідеміологів для дезінфекції з’явилась і у Дерманському жіночому монастирі, де ніс послух ієромонах Калістрат. За розповідями черниць, свою роботу медики розпочали із селфі на фоні монастирських церков, повідомляє РІВНЕ. Голос Церкви у Фейсбуці.

Читайте також: Хворий на коронавірус монах УЦП (МП) служив у селі на Острожчині


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також