Рівненські епідеміологи запевняють, що навчатися у «Колегіумі» для дітей вже безпечно

1404 0

Ми у соцмережах:

Рівненські епідеміологи запевняють, що навчатися у «Колегіумі» для дітей вже безпечно

Весною батьки учнів рівненського НВК “Колегіум” поскаржилися епідеміологам на специфічний запах у гімнастичній залі навчального закладу. Дослідження показали, що побоювання батьків не були марними.

Нагадаємо, у травні було виявлено значне забруднення гімнастичного залу токсичними речовинами. Вміст фенолу в повітрі перевищував гранично допустиму концентрацію в 11 разів, а формальдегіду – у 2,4 рази, повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ.

Для з’ясування причин забруднення провели низку випробувань якості матеріалів, які використали під час ремонту залу (лінолеум, фарбу тощо).

Виявилося, що небезпечні сполуки виділяв клей, яким зафіксували лінолеум. Через пришвидшену здачу об’єкту в експлуатацію він не встиг полімеризуватись.

Щоб пересвідчитись, чи знайдена причина була єдиною, фахівці запропонували звільнити від клею бетонну основу та повторно зробили дослідження повітря. 

За результатами випробувань, що провели наприкінці липня та в першій половині серпня, концентрації фенолу та формальдегіду в повітрі гімнастичної зали відповідали допустимим.

Дослідження обласний лабораторний центр МОЗ проводив тричі: у різний час і з використанням різних приладів, щоб повністю пересвідчитись у безпечності середовища для дітей.

Як йдеться у повідомленні центру, «залишається завершити ремонтні роботи з використанням якісних матеріалів».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також