Рівненські лікарі видалили в пацієнтки рідкісну пухлину

5499 0

Ми у соцмережах:

Рівненські лікарі видалили в пацієнтки рідкісну пухлину

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка провели складну операцію.

У центр планової хірургії та трансплантології поступила пацієнтка 1969 р.н. зі скаргами на помірний дискомфорт у поперековій ділянці ліворуч із іррадіацією у передню черевну стінку.

Після дообстеження за допомогою комп’ютерної томографії органів черевної порожнини було встановлено діагноз: солідне мезенхімальне утворення лівого заочеревинного простору.

«Наступного дня пацієнтці виконано оперативне втручання лапаротомію, видалення утвору заочеревинного простору зліва. Встановлено заключний діагноз: Шваннома заочеревинного простору зліва із поширенням на тіло поперекового хребця L3 та медіальний край m.psoas major sinister», — повідомляють медики.

Шваннома позаочеревинного простору – майже завжди діагностична загадка для хірурга. Це рідкісна, переважно доброякісна пухлина, яка росте з оболонки периферичного нерва. Труднощі у діагностиці шванноми перш за все зумовлені анатомічними особливостями позаочеревинного простору, місткість та еластичність якого дозволяють пухлині довгий час не проявляти себе клінічно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також