Рівненські «лижні акробати» розповіли, як завоювали медалі у Фінляндії

944 0

Ми у соцмережах:

Рівненські «лижні акробати» розповіли, як завоювали медалі у Фінляндії

Спортсмени Анастасія Новосад та Дмитро Котовський стали призерами Кубку Європи з фристайлу, що проходив у Фінляндії.

Змагання відбувались у місті Кусово, де спортсмени провели близько місяця. Сам Кубок тривав три дні.

Анастасія виборола друге місце, а Дмитро – третє. Сьогодні під час пресконференції вони розповіли, як готувалися до змагань і які враження отримали.

Анастасія розповідає, що попередньо брала участь у Кубку світу, де посіла 11 місце, тому до цих змагань готувалася вже ретельніше. Раніше вона займалася спортивною гімнастикою, потім перейшла у фристайл. Дмитро займається фристайлом із семи років. Починав зі звичайної фізпідготовки , а потім потрапив у збірну України.

Розповідає, що спонсують спортсменів батьки, частково область, а інвентар закуповують за державний кошт або за сприяння Федерації лижного спорту.

Спортсмени зазначають, що на підготовку вплинув карантин:

«Деякі країни в зимовий сезон готуються до змагань, а у зв’язку з коронавірусом ми не можемо виїжджати за кордон. До того ж, деякі змагання зараз переносяться», - розповідає Дмитро.



«В нас також дуже важлива літня підготовка, де ми готуємось до стрибків на воду. Оскільки в нас немає потрібної бази, ми мусимо виїжджати за кордон. А, оскільки всі кордони були закриті, ми просто сиділи вдома і втрачали форму. Тобто були неконкурентоспроможними з іншими спортсменами», - додає Анастасія.

Тренуються спортсмени 5-6 разів на тиждень у школі №1. Анастасія розповідає, що там нормальні умови для дітей, але не для спортсменів їхнього рівня:

«Нам потрібен батут, високі стелі, щоб відточувати стрибки. Тому ми виїжджаємо на збори в інші міста України…Переваги над суперниками ми маємо в чистоті стрибків, але нам треба більше працювати над приземленням».



Дмитро ділиться, що українських спортсменів часто недооцінюють судді на змаганнях:

«Це тому, що українські спортсмени не мають достатньої кількості призових місць. Якби частіше мали призові місця, судді були б поблажливішими».


Надалі Анастасія та Дмитро готуватимуться до Кубка світу, який проходитиме в Білорусі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також