Рівненські медики порадили, що не варто їсти у спеку

1045 0

Ми у соцмережах:

Рівненські медики порадили, що не варто їсти у спеку

Перелік декого здивує..

 - З настанням спеки потрібно дотримуватись водного балансу та правильного і раціонального харчування, - нагадують у Рівненському обласному центрі контролю і профілактики хвороб.
 
Ось, які поради дають рівнянам:
 
В спекотну погоду слід уникати вживання алкоголю. Він має сильну сечогінну дію, що призводить до зневоднення організму, а також посилюється його токсична дія.
 
Холодні напої та морозиво дають відчуття прохолоди, але це короткочасно, потім відчуття спеки посилюється. Рекомендовано ненадовго залишити напій або морозиво при кімнатній температурі перед вживанням.
 
 -  Варто утриматись від вживання гострої їжі, м`ясних продуктів, які стимулюють виділення тепла, через що підвищується температура тіла.
 
 -  Необхідно обмежити вживання кави, напоїв з кофеїном, газованих напоїв, пива, спаржі та бананів, манго і багато інших, які підвищують виведення рідини з організму.
 
 -  Слід відмовитись від засолених та маринованих овочів та різних інших солінь, що містять багато натрію, який призводить до затримки води, набряку та здуття живота.
 
 - Солодощі, борошняні вироби, смажені страви у спекотні літні дні краще не вживати тому, що ця група продуктів також дуже швидко зневоднює організм. До того ж вони важко перетравлюються.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також