Рівненські медики просять в «Рівнеазоту» кисню, але там не можуть допомогти

1343 0

Ми у соцмережах:

Рівненські медики просять в «Рівнеазоту» кисню, але там не можуть допомогти

Для ефективної боротьби з коронавірусом потрібен медичний кисень, якого є дефіцит в області. Чиновники вирішили звернутися по допомогу до підприємства «Рівнеазот». Проте там кажуть, що не мають ані відповідної ліцензії, ані устаткування.

 На брифінгу Рівненської ОДА 29 жовтня начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник повідомив, що обласна адміністрація звернулася до керівництва "Рівнеазоту" з запитом.

"Ми отримали таку інформацію, що на підприємстві "Азот" можна виробляти медичний кисень. Ми звернулися до підприємства і зараз очікуємо відповідь, чи можна удосконалити систему переробки кисню для того, чи можна його використовувати в лікувально-профілактичних закладах", – повідомив Олег Вівсяник.

Журналісти Суспільного звернулися з аналогічним питанням в "Group DF". Там пояснюють: найближчим часом таке виробництво – неможливе.

"Завод на сьогоднішній день може виробляти виключно технічний кисень, який не годиться для медичних цілей. Має бути інша технологія очистки кисню для того, щоб він використовувався у медицині. На сьогоднішній день це неможливо", – повідомив Суспільному керівник з комунікації "Group DF" Олег Арестархов.

Він додав, що для впровадження виробництва медичного кисню підприємству необхідно пройти процедуру отримання ліцензії від двох регуляторів, один з яких – Міністерство охорони здоров'я. А ще – залучити інвесторів для купівлі необхідного технічного устаткування для більш глибокої очистки кисню.

"Питання виробництва медичного кисню у нас ставили директору. Але в РОДА нам нічого не пропонували. А ми зі свого боку нічого не обіцяли", – каже Олег Арестархов.

Він зазначив, що таку ж ініціативу впровадили на "Азоті" у Сєвєродонецьку Луганської області. Якщо буде велика потреба, то існує можливість налагодити купівлю медичного кисню звідти, – каже речник.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також