Рівненські медики вперше видалили паращитовидну залозу

346 0

Ми у соцмережах:

Фото - обласної лікарні

Тепер їхня пацієнтка нарешті зможе почуватися краще.

- Вперше лікарі Центру мікрохірургії вуха та сурдоневрології нашої Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка видалили паращитовидну залозу. В медицині це називається "паратиреоїдектомія", - розповів про успішну операцію голова облради Андрій Карауш.

 - Упродовж останніх п'яти років пацієнтка, яка звернулася до лікарів, мала численні патологічні переломи рук і ніг, це свідчило, що кісткова тканина втрачала міцність, розвивався остеопороз. Уявіть: навіть мінімальне навантаження - і перелом.
 
Жінці зробили сонографію і виявили доброякісне новоутворення – аденому правої нижньої паращитовидної залози. Згодом з'ясувалось, що у пацієнтки збільшена норма вільного кальцію в крові та паратгормону, який підвищує активність клітин, що руйнують кісткову тканину і вивільняють з неї кальцій. 
 
Операційна команда виконала складне втручання і повернула жінці можливість нормально жити. Над цим працювали оталоринголог Наталія Данилюк, отоларинголог-онколог Олексій Гальміз, анестезіолог Микола Барчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також