Рівненські митрополити завірили підписами свою вірність УПЦ (МП)

3011 1

Ми у соцмережах:

Рівненські митрополити завірили підписами свою вірність УПЦ (МП)

Ще на початку квітня президент Петро Порошенко разом із Верховною Радою надіслали звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос (визнання) українській церкві.

А нещодавно, 25 червня, в Києві відбулися церковні урочистості. Керівник УПЦ, яка перебуває у єдності з Московським патріархатом, Онуфрій збирав усіх митрополитів.

Було на зборах й церковне керівництво з Рівненщини. Як зазначає Рівненська єпархія УПЦ, після богослужіння була зроблена спільна заява, цитуємо її частину:

«У разі ж перетворення Української Православної Церкви в структуру Константинопольського Патріархату, наша Церква втратить значну частину прав, якими вона наділена за останні десятиліття».

Окрім заяви архієреї підтвердили, що вірні своїй єпископській присязі та збрежуть вірність УПЦ, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом.

Свої підписи на документі залишили митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій та єпископ Дубенський, вікарій Рівненської єпархії Пимен.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також