Рівненські музиканти стануть євреями на один день

1785 1

Ми у соцмережах:

Рівненські музиканти стануть євреями на один день

Справжній квартирник, який організовує акустичні концерти рівненських музикантів, не пропускає жодного нового року - чи то китайського, чи то єврейського. Отже 13 вересня о 18-й годині рівненські музики зберуться у кафе "Гостинна хата", аби відсвяткувати 5778 рік за єврейським календарем.

Крім музичних номерів рівненських співаків будуть лунати старовинні пісні на євриті, слухач почує так званий клезмер – колоритний шансон 20-х 30-х років минулого сторіччя ,який лунав не тільки в Одесі та Львові, але й у маленькому єврейському містечку Рівне.

Зустріч єврейського нового року «Рош Ха-Шана»  - це веселі пісні в стилі «клезмер» від фольклориста Андрія Ляшука, веселі пародії на музичні хіти від Пана Лешека (Олексія Потянка) українські фольклорні пісні від бандуриста Назара Волощука та авторські пісні та блюзові теми від Гарика Шнайдера, ліричні композиції від Ольги Кондратенко. І звісно, куди ж в цей день без таночка з хустиною 7-40!

Координатор проекту - рівненський фотомитець та музикант Олексій Потянок розповів: « Як казав мій вчитель фізики Яків Моєсейович Грифко – якщо ти народився у Рівному, яке в минулому сторіччі було еврейським містечком, то в тебе в крові має бути єврейська кров. Перевірити цей вислів можна буде, завітавши на наш музичний квартирник,  де буде море позитиву, де будуть лунати єврейські пісні,танці, анекдоти. Дрес-код дозволяє одягнути на себе білу сорочку,  желетку та якусь кепочку в стилі 20-хроків. Також буде представлено новий музичний проект від Пана Лешека. А ось його єврейський родич Пан Лешекц задасть глядачам питання в стилі телевікторини « Що? Де? Куди?»,  де усі, хто проявлять знання та гумор, отримають цінні призи. Загалом хочеться робити щось нестандартне та позитивне тому «Справжній квартирник» шукає і нових талантів, і нові ідеї для реалізації. І хто б ви не були за національністю,  але дуже цікаво і музикантам, і глядачам стати евреєм хоча би на один вечір

Благодійний внесок - 50 грн. Для тих хто планує завітати на захід прохання, звертатися до координатора проекту Олексія Потянка за телефоном 067-731-72-81 або писати в групу на Фейсбук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також