Рівненські нардепи — без диппаспортів

1643 0

Ми у соцмережах:

Рівненські нардепи — без диппаспортів

Міністерство закордонних справ визнало недійсними дипломатичні паспорти 225 народних депутатів України, пояснивши, що їх, попри неодноразові нагадування, не було вчасно повернуто на зберігання. У списку — й шестеро нардепів з Рівненщини. При цьому МЗС наголошує, що дипломатичні паспорти повинні використовувати лише під час офіційних закордонних відряджень і ні в якому разі — для приватних поїздок.

Зокрема, без дипломатичних паспортів тепер четверо «Слуг Народу» — Олександр Салійчук, Олександр Ковальчук, Сергій Литвиненко та Дмитро Соломчук, позафракційний Роман Іванісов, депутатка від «Голосу» Соломія Бобровська. Натомість у список «анульованих» не потрапили диппаспорти Яни Зінкевич з «ЄС», Віктора М’ялика із «За майбутнє» та Сергія Євтушка з «Батьківщини» — очевидно, вони виконали вимогу МЗС і без нагадування здали свої документи.

Це не означає, що тепер нардепи не зможуть виїхати за кордон. Але з додатком до мандата і закордонного паспорта у вигляді диппаспорта це робити простіше, до того ж в аеропортах обслуговують поза чергою.

Дмитро Соломчук, нардеп:

— Дипломатичний паспорт є власністю народного депутата до кінця його каденції. Коли людина перестає бути народним депутатом, то й паспорт забирають. Загалом за три роки свого депутатства я ним ні разу не користувався. До депутатства я міг дозволити собі з 15 разів за рік з’їздити за кордон. Однак після того, як був обраний, то лише раз був за кордоном. Їздив на форум до Польщі. Нещодавно міністр повідомив, що до 8–9 липня дипломатичні паспорти усім потрібно здати. Але я відмовився це робити, бо вважаю, що це є порушенням законодавства. Бо закон має вищу силу, ніж якісь постанови міністерства. Тепер паспорти відібрали. Не дуже цим переймаюся. Та й нікуди їхати з України не збираюся.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також