Рівненські нардепи підписалися під законопроектом, який змінить ставлення держави до Пласту

1282 0

Ми у соцмережах:

Фото - з сайту Студвей

Близько 60 народних депутатів України стали співавторами проекту внесення змін до Бюджетного кодексу України, відповідно до яких національна скаутська організація «Пласт» отримає державну фінансову підтримку.

Серед співавторів – і троє рівненських нардепів: Андрій Лозовий, Юрій Вознюк та Сергій Євтушок.

«Зміни до Бюджетного кодексу України на користь Пласту призведуть не лише до більш динамічного розвитку організації в Україні та світі, формування десятків і сотень тисяч ціннісно-орієнтованих українських громадян-патріотів, але й сприятиме покращенню соціально-економічного становища в Україні, - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту. –  Адже кожен громадянин, підготовлений у Пласті, ще до досягнення 18-ліття володіє набором компетенцій, які дозволяють керувати відділом, планувати і впроваджувати ефективні рішення тощо, тобто тими компетенціями, яких бракує для політико-економічного розвитку України».

Наразі законопроект – на розгляді комітетів Верховної Ради.

Зазначимо, що у Волошках Рівненського району було створено першу в Україні пластову оселю, в яку щороку з’їжджаються пластуни з різних регіонів.

Рівненська обласна рада розглядала можливість створити комунальний заклад, який би утримував цю пластову оселю за кошти з обласного бюджету. Рішення про створення закладу поки відтермінували.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також