Рівненські науковці сьогодні спостерігатимуть унікальне місячне затемнення

1605 0

Ми у соцмережах:

Рівненські науковці сьогодні спостерігатимуть унікальне місячне затемнення

Годину і 43 хвилини – саме стільки можна буде спостерігати за місячним затемненням сьогодні ввечері, 27 липня, якщо погода дозволить. А члени рівненської МАН прихоплять для цього свої телескопи і фотоапарати.

 За підрахунками вчених, затемнення стане найдовшим у ХХІ столітті. В Україні можна буде спостерігати майже за всіма фазами цьогорічного затемнення. Місяць почне поступово ховатися за тінню Землі вже о 20:14. Часткове затемнення почнеться в 21:24, а повне – о 22:30. Саме тоді супутник Землі стане червоним. Повністю весь процес закінчиться о 02:28.

-          Насправді затемнення – це буденна річ, але те, яке відбуватиметься сьогодні ввечері цікаве тим, що Марс максимально наблизиться до Землі, - розповів Євгеній Малиновський, завідував рівненської обсерваторії при МАН. – Це може створити додаткові цікаві ефекти, наприклад ефект «кривавого місяця». Члени обсерваторії і учні, що пишуть роботи МАН з астрономії, спостерігатимуть за затемненням в районі вулиці Грушевського.

Затемнення можна буде побачити і не озброєним потужним фотооб’єктивом, камерою чи телескопом оком. Головне – щоб хмари не затулили унікальне небесне явище.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також