Рівненські поліцейські вимірюють глибину ям на дорогах області

1448 0

Ми у соцмережах:

Рівненські поліцейські вимірюють глибину ям на дорогах області

Співробітники відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Рівненській області проводять весняний комісійний огляд доріг, визначаючи стан дорожнього покриття після зими. Наразі працівники відділу безпеки дорожнього руху перевірили дороги державного, місцевого значення та дороги у селах, а також освітлення, тротуари та наявність дорожніх знаків. Часто такі обстеження проводять спільно з працівниками облавтодору.

Сьогодні працівники відділу безпеки дорожнього руху перевірили ділянку дороги на вулиці Млинівській, що неподалік рівненського митного посту. На цій ділянці дороги поліцейські зафіксували нерівності, ями, осідання асфальту. Старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Сергій Смалько пояснив, що розміри ям перевищують допустимі. Там їхня глибина становить сім сантиметрів.

Ділянка, яку ми перевірили, це пішохідний перехід, є відповідні знаки, але відсутня дорожня розмітка, яку обов’язково треба буде нанести після проведення ямкового ремонту. Також біля дороги забруднена зливна каналізація, під час зливи вода не має куди стікати, тож її потрібно почистити. Необхідно підрізати гілля дерев, що ростуть біля дороги, аби забезпечити хорошу видимість для водіїв. Загалом ця ділянка не відповідає нормам та стандартам у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Зазвичай у присутності двох свідків ми складаємо відповідний протокол про порушення, встановлюємо посадову особу, яка відповідає за цю ділянку, та направляємо протокол до суду. В свою чергу, суд притягує до відповідальності посадовця, який відповідає за стан дорожньої ділянки, це може бути штраф за ч. 1 статті 140 Кодексу України про адміністративні правопорушення у розмірі 1020 грн, – розповів Сергій Смалько.

Віталій Кончук

За словами начальника дільниці №1 Рівненського ШЕУ Віталія Кончука, за ділянку дороги, яку перевірили поліцейські, відповідає Рівненське ШЕУ. Зазвичай ШЕУ латає ями за власний рахунок, проте наразі коштів на проведення ямкового ремонту на вулиці Млинівській у них немає.

У травні міська влада планує провести відкриті торги, які якому визначать фірму, що проведе ремонт дороги на вулиці Млинівській.  

Аліна ТИС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також