Рівненські правоохоронці викрили харківського полісмена, який продавав таємну інформацію

1937 0

Ми у соцмережах:

Рівненські правоохоронці викрили харківського полісмена, який продавав таємну інформацію

Працівники Поліського управління кіберполіції та Рівненського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили інспектора патрульної поліції у Харківській області, який незаконно продавав інформацію з обмеженим доступом.

Як встановили правоохоронці, патрульний збував за гроші інформацію, яка оброблялась та зберігалась на автоматизованих системах МВС України.

Рівненські правоохоронці помітили правопорушення під час моніторингу спеціалізованих форумів. Там було розміщено пропозицію продати відомості, що перебувають у володінні та розпорядженні органів державної влади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт стосовно працівника харківської поліції за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ч.2 ст.362, ч.3 ст.362, ч.1 ст.368 КК України (несанкціоноване копіювання інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчинене особою, яка має право доступу до такої інформації, та одержання  службовою особою неправомірної вигоди з використанням наданого їй службового становища) скеровано для розгляду по суті до Рівненського міського суду.

За повідомленням Рівненської місцевої прокуратури.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також