Рівненські прикордонники переправляли без розмитнення через кордон цигарки та бурштин великими партіями (ФОТО/ВІДЕО)

2278 0

Ми у соцмережах:

Рівненські прикордонники переправляли без розмитнення через кордон цигарки та бурштин великими партіями (ФОТО/ВІДЕО)

Посадовці одного з прикордонних пунктів на Рівненщині «кришували» незаконне переміщення до Білорусі товарів, що підлягали розмитненню. У справі фігурують 15 осіб. Прикордонникам давали хабара, щоб вони пропускали цигарки та бурштин по «зеленому кордону». Затримання проводила СБУ.

 Оперативники спецслужби встановили, що 15 фігурантів справи, серед яких посадові особи Держприкордонслужби, організували канал незаконного переміщення у нашу країну. Продукція, за сприяння посадовців, ввозилась в Україну через так званий «зелений кордон». Товар фігуранти складували в одному з державних лісгоспів для подальшої реалізації по всій території країни.

У межах розпочатого провадження правоохоронці задокументували низку епізодів протиправної діяльності, зокрема отримання грошей військовослужбовцями прикордонної служби, а також надання хабарів посадовцю ДПСУ.

Кількох фігурантів було затримано під час надання хабара за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. 

За результатами проведених слідчих дій на території Рівненської та Волинської областей вилучено понад 75 тисяч пачок цигарок, ввезених з Білорусі, та бурштин-сирець вагою майже 5 кілограмів. Правоохоронці також блокували спробу протиправного переправлення через митну територію України ще 225 тисяч пачок тютюнових виробів іноземного виробництва. 

 Наразі тривають слідчі дії.

Операція проводилась оперативниками Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно з УСБУ в Рівненській області із задіянням ЦСО «А», слідчих ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницький, військовослужбовців ГОРВ та ВВБ Житомирського прикордонного загону за процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також