Рівненські «Шкоди» відправлять «на пенсію»

3096 4

Ми у соцмережах:

Рівненські «Шкоди» відправлять «на пенсію»

Вперше за багато років Рівне купує нові, а не вживані з Європи тролейбуси. Торік техніку з заводу комунальний «Рівнеелектроавтотранс» також отримував, але йшлося тоді про автономні тролейбуси, які можуть їздити без «рогів». Куплені за бюджетні гроші цього року — традиційні, тобто зможуть курсувати лише тими вулицями, де є контактна мережа. У міськраді пояснюють: купують їх, щоб відправити «на пенсію» старі та рипучі «Шкоди».

Сім низькопідлогових тролейбусів обійдуться місту у 34,5 мільйона гривень. Їх до 20 грудня мають зібрати та доставити із заводу «Літан», що в Дніпрі. Там торік виготовляли для Рівного і автономні тролейбуси.

Віталій Миронюк, начальник управління транспорту і зв’язку міста:

— Автономні тролейбуси та дуобус ми купували, щоб забезпечити доїзд до мікрорайонів, у яких немає контактної мережі. Тепер пільговики уже можуть безкоштовно добратися до вулиць Макарова, Князя Острозького та Луцького кільця на Ювілейному, а на Північному — до вулиць Євгена Коновальця та Волинської дивізії. Одинадцятий маршрут з’єднав Боярку й кладовище «Нове».

Звичайні тролейбуси коштують на півтора мільйона дешевше. Тому замість запланованих шести автономних тролейбусів ми придбали сім звичайних. Нові тролейбуси частково замінять старі «Шкоди 9 Тр». Їх уже не використовують в жодному місті не тільки в Європі, але й в Україні. А у Рівному ще 18 таких їздить. Маємо мету, щоб за кілька років вони стали музейними експонатами.

Раніше ми купували тролейбуси, які вже були у використанні в Європі. Робили це через гостру нестачу транспорту і коштів. Але було прийнято концептуальне рішення більше вживаного не купувати, адже такі тролейбуси їздять лише рік, а потім їх потрібно постійно капітально ремонтувати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також