Рівненські синоптики дали прогноз на літо

2663 0

Ми у соцмережах:

Рівненські синоптики дали прогноз на літо

Календарне літо на Рівненщині почнеться з дощів та гроз. А вже у перші вихідні червня термометр покаже +25. У перший місяць літа буде кілька похолодань через вторгнення холодного повітря.

Перший місяць літа на Рівненщині буде схожим на травень і від норми дуже не відрізнятиметься. Як зазвичай, червень буде теплим і дощовим, з грозами, шквалами зливами і градом, розповів Суспільному начальник обласного гідрометцентру Богдан Масовець.

1-3 червня очікуються короткочасні дощі та грози, температура вночі 5-10 градусів тепла, вдень 13-18 градусів тепла. А вже із 3 по 5 червня опади не передбачаються, температура повітря не зміниться, повідомив Богдан Масовець.

Потепління рівненські синоптики прогнозують вже з 6 червня. Удень температура підвищиться до 20-25 градусів тепла. В окремі дні пройдуть короткочасні грозові дощі. Але загалом кількість опадів у червні буде в межах норми.

— Багаторічні спостереження рівненських синоптиків свідчать, що середня температура у червні становить +17,1 градусів, а норма опадів 82 міліметри. Найтеплішим перший місяць літа був у Сарнах у 1998 та у Рівному в 1963 році з показником +34 градуси. Останні шість років червень в області був теплішим, ніж раніше, на 0,5-1,5 градуси, розповів Богдан Масовець.

Загалом, кажуть синоптики, погода цьогорічного літа буде різноманітною, дощі будуть короткочасними й різної інтенсивності: від слабких до зливових з грозами і шквалами вітру до штормових значень.

— У червні ще 2-3 рази може спостерігатися вторгнення холодного повітря, у липні буде і вище 25 градусів тепла. Серпень спокійний місяць, з високими денними температурами і уже з прохолоднішими ночами, розповів Богдан Масовець. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також