Рівненські студенти розчищали Київщину від завалів

1497 0

Ми у соцмережах:

Рівненські студенти розчищали Київщину від завалів

Дев’ять юнаків і дівчат з НУВГП впродовж чотирьох днів допомагали розбирати завали в Ірпені та Бучі.

За інформацією адміністрації університету, студенти самі ініціювали візит на Київщину. В Ірпені розчищали вулицю Садову біля місцевого університету.

- Ми їхали власними автівками, попередньо сконтактувавши із представниками міської ради, аби нас пропустили на блокпості. По дорозі бачили десяток згорілих бойових машин із літерою V. Працювати необхідно було обережно, бо мій друг натрапив на гранату, що не розірвалася. Це був снаряд до гранатомета АГС-17. Поряд завжди були сапери, - розповідає Максим.

У Бучі допомагали в лікарні, прибирали територію і завантажували ліками карети швидкої.

- Я хочу розповісти вам про життя тих, хто вижив, що вони зараз відчувають і що відчув я сам. Чим більше ми бачили, тим більше звикали до жахливих картин. І в один момент навіть тіло орка, вкипівше у метал, не викликало жодної емоції. Це відчуття дужчало, коли люди, які вижили, розповідали про своїх знайомих, яким пощастило менше. А ще відчуття єднання, коли бачиш напис на коробці "Рибні консерви. Луцьк" і сердечко, намальоване маркером. Усе це дає ще більшу впевненість, що таку країну, таку силу, таку націю ніхто не переможе, - розповідає Богдан.

Студенти НУВГП також готують смаколики, сортують гуманітарку, допомагають ремонтувати техніку. Волонтерять з друзями, однокурсниками, а іноді – цілими інститутами.

В НУВГП пишаються своїми студентами і впевнені, що саме це покоління допоможе відродитися Україні після перемоги, повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також