Рівненські священики розповіли, чим особливий святвечір

719 0

Ми у соцмережах:

Рівненські священики розповіли, чим особливий святвечір

6 січня - Святий вечір для православних християн, який є останнім у Пилипівському посту напередодні Різдва Христового.

У Рівненській єпархії Православної церкви України розповіли про особливості цього свята:

- Найперше, ми готуємося до приходу Спасителя постом та молитвою. Тож у Навечір’я Різдва у храмах звершуються унікальні богослужіння, котрі називаються Великі або Царські часи, які доповнюються чином Зображальних, а також Божественна літургія святителя Василія Великого, яка розпочинається вечірньою.

- За богослужінням читаються обрані псалми, пророцтва із Старого Завіту про пришестя Господа нашого Ісуса Христа, уривок з Апостольських послань та євангельська оповідь про Народження у світ Сина Божого. Духовна підготовка та молитва свідчить про відкритість нашого серця, нашої душі прийняти те Боже благословення,яке сходить на все людство із приходом Спасителя.

- Сьогоднішнє свято також є завершальним днем постування. Впродовж дня ми дотримуємося суворого посту та готуємо Святу вечерю у родинному колі. Як годиться, починаємо вечерю із вдячної спільної молитви до Бога. Не забуваймо також про тих, хто залишився нині самотнім або ж у скруті – подаруймо їм увагу та тепло, пригостивши кутею та подарувавши щире привітання.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також