Рівненські ветеринари влаштували акцію: вакцинація від сказу за один долар

1489 0

Ми у соцмережах:

Рівненські ветеринари влаштували акцію: вакцинація від сказу за один долар

За останні кілька років рівень захворюваності на сказ у Рівненській області значно зріс. Лише за чотири місяці 2018-го було зафіксовано 19 випадків захворювання тварин, а у 2014 та 2016 роках від сказу померли дві людини на Рівненщині – вперше за останні півстоліття.

Після трагічних випадків в області з’ясувалося, що у медзакладах бракує вакцин та ліків для людей, яких покусали скажені тварини. Були випадки, що вкушених навіть везли у сусідню Білорусь, аби пролікувати там.

Найчастіше людей кусають хворі домашні тварини – коти та собаки. Саме тому важливо, наполягають експерти, вчасно вакцинувати домашніх улюбленців від сказу.

Періодично в області проводять безкоштовну вакцинацію від сказу за бюджетні кошти. Проте для тих, хто не встиг щепити своїх тварин, рівненські ветеринари організували акцію: вакцинація від сказу лише за 1$ (менше 30 грн) до кінця літа.

Акція – ініціатива приватного ветеринарного кабінету "Doctor vet", що на вулиці Волинської Дивізії, 11 у Рівному. Ветлікар кабінету Олександр Цуркан зазначає:

- Сказ – або ж російською «бешенство» чи англійською «rabies» -- був і є актуальною проблемою в нашій країні. Щороку на Рівненщині реєструють від декількох до кількох десятків випадків захворювання. На жаль, часом і у людей. Часто причиною захворювання стає недбалість і лінь господарів у стосунку до домашніх котів і собак, яких потрібно вакцинувати від сказу щороку. Вакцинуючи свого улюбленця-друга, господарі уберігають, у першу чергу, себе. На жаль, ліків проти сказу досі не існує, тож вчасна вакцинація – єдиний спосіб уберегти тварин та людей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також