Рівненські волонтери доставили чергову допомогу в обласну дитячу лікарню

1185 0

Ми у соцмережах:

Рівненські волонтери доставили чергову допомогу в обласну дитячу лікарню

Щороку в центрі відновного лікування Рівненської обласної дитячої лікарні лікують понад тисячу дітей.

Кращі фахівці реабілітовують немовлят, які народилися передчасно, діток з ураженнями опорно-рухового апарату або нервової системи. Маленьким пацієнтам надають увесь комплекс послуг, який необхідний для їхнього одужання. Медики кажуть, реабілітація здійснюється за допомогою мануальної терапії, гімнастики, йоги, фізіотерапії та інших методів лікування.

Наше відділення працює в декількох формах. Перша - це амбулаторна реабілітація. Дітки щоденно ходять на заняття з педагогами на лікувальну фізкультуру або масаж. Друга форма - стаціонарна. В такому разі пацієнти лежать у нас у відділенні та знаходяться тут цілодобово. У нас лікуються діти віком від одного місяця до 18 років. Є діти, які мають захворювання пов’язані з ураженнями нервової системи, психіки. Є також травматологічний профіль. Він включає в себе нейрореабілітацію та ортопедичну реабілітацію. У нашому центрі наявне обладнання, що допомагає проводити якісне лікування діток. Наші фахівці докладають максимум зусиль аби допомогти дітям отримати усі ті навички, необхідні для незалежності та самооцінки. Ми не зосереджуємося на тому, чого дитина не може. Наші фахівці вірять у потенціал кожного пацієнта”, - завідувач реабілітаційного центру Рівненської обласної дитячої лікарні Наталія Малонога.

Вже вкотре волонтери громадської організації "Рівне Разом" завітали у стіни цієї установи. Приїхали не з порожніми руками. На прохання медичного персоналу доставили у реабілітаційне відділення нову пральну машину та речі необхідні для облаштування реабілітаційної кімнати.

Це вже не перша наша гуманітарна допомога для Рівненської обласної дитячої лікарні. Нещодавно ми спільно з волонтерами громадської організації “Рівне Разом” передавали в онкогематологічне відділення партію медикаментів, засобів гігієни, медичних засобів, а також продукти харчування та інші необхідні для лікування маленьких пацієнтів речі. Для нас важливо, аби діти відчували нашу підтримку та опіку. Низький уклін усьому медичному персоналу, який щодня докладає максимум зусиль для лікування та реабілітації дітей. Щира подяка за їхню кропітку працю”, - зазначив очільник громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.

Віктор Шакирзян додає, нині підтримки потребують усі без виключення: і українські військові, і люди, які вимушено переїхали з місця свого постійного проживання внаслідок повномасштабного вторгнення окупанта, медики, пацієнти лікувальних закладів та інших установ. Тож, команда волонтерів продовжує працювати у цьому напрямку, та чи не щодня доставляє різноманітні гуманітарні вантажі для потреб тих, хто цього потребує.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також