Рівненські волонтери передали гуманітарну допомогу для міського пологового будинку

1124 0

Ми у соцмережах:

Рівненські волонтери передали гуманітарну допомогу для міського пологового будинку

Сучасні реалії потребують підвищеної уваги до безпеки і комфорту майбутніх мам і малюків, адже війна внесла корективи у життя всіх українців.

З початком повномасштабного вторгнення, жінки змушені народжувати дітей під звуки сирен, в бомбосховищах та в будь-яких умовах. Медики ж працюють в посиленому режимі. А держава і волонтерські організації, зі свого боку, намагаються забезпечувати медзаклади усім необхідним.

Бути медичним працівником і у мирний час нелегко, а під час війни ця професія взагалі, як на мене, стає справжнім випробуванням. Попри всі обставини медичний персонал міського пологового будинку продовжує покращувати умови обслуговування пацієнтів. Відверто треба сказати, що це неймовірно професійний колектив. Спільно з волонтерами громадської організації “Рівне Разом” цей, як і інші заклади, намагаємось всіляко підтримувати. Постійно на зв’язку з керівником. Ви пам’ятаєте, що проїзд вулицею Медичною був в жахливому стані. Нам вдалося домогтися, аби навіть в цей час, коли є заборона на використання капітальних видатків, було проведено відповідний ремонт. Зараз сюди спокійно можуть дістатися пацієнти і своїм власним транспортом, і, якщо потрібно, каретою швидкої допомоги. Нагадаю, йдеться про вагітних жінок. Вони не мають відчувати дискомфорту. Наші волонтери теж постійно доправляють гуманітарні вантажі до Рівненського пологового будинку. Переважно це те, що найбільш потрібно персоналу та, власне, породіллям. І надалі будемо допомагати, доки у цьому буде необхідність, адже мова йде про наше майбутнє, про наших дітей”, - зазначає Віктор Шакирзян.

Отже, цього разу волонтери громадської організації “Рівне Разом” доправили в пологовий будинок пакунки із засобами гігієни, медикаменти, кокони для немовлят та інші речі першої необхідності.

Головна лікарка пологового будинку Світлана Муравська каже, допомога від волонтерів є завжди доречною, оскільки будь-яка підтримка для батьків є корисною і потрібною.

Звісно, перевагу надаємо жінкам, які були змушені переїхати до нас з інших міст України через війну. Наразі в нашому закладі перебуває кілька таких пацієнток. Це, зокрема, мами родом з Херсонщини, з Харківської області та інших регіонів. Їм ця допомога від волонтерів буде дуже доречною. Ми відразу розподіляємо все отримане між тими, хто цього найбільше потребує”, - розповідає головна лікарка пологового будинку Рівненської міської ради Світлана Муравська.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також