Рівненських собак стерилізуватимуть після Великодня

1384 0

Ми у соцмережах:

фото: Sputnik Грузия

За підрахунками Центру стерилізації безпритульних тварин, у Рівному нараховується близько 900 дворових собак. Стерилізувати їх почнуть після Великодня.

  - Ситуація з кількістю безпритульних собак порівняно з минулими роками покращилася, - каже завідувач Центру Тамара Лук'янчук. - Раніше їх налічувалося чотири тисячі. З кожним роком, відтоді як міська влада звернула увагу на цю проблему і почала виділяти кошти на стерилізацію, ця кількість зменшувалася. У 2018 році ми говоримо вже про приблизно 900 собак. Стерилізуватимемо їх вже після Великодня. Щороку міська влада виділяє для цих цілей 600-700 тис. гривень. Залишок коштів ми витрачаємо на сухі корми.

У Центрі є вольєри, розраховані на 59 собак, де тварин можуть тимчасово утримувати. Якщо не знаходяться охочі взяти собаку, її випускають назад на вулицю.

 - Нам вдається прилаштовувати тільки 20% тварин, - каже п. Лук'янчук. - Також ми не відправляємо назад на вулицю цуценят та скалічених, які до нас потрапляють. Проблема залишається актуальною ще й тому, що до Рівного звозять і залишають тут собак з інших населених пунктів області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також