Рівненських туристів уже третій тиждень не випускають з Туреччини

2044 0

Ми у соцмережах:

Рівненських туристів уже третій тиждень не випускають з Туреччини

Уже третій тиждень група українських туристів, серед яких є і рівнянка, не може повернутися додому з Туреччини через інцидент, який трапився напередодні.

 Як на своїй Facebook-сторінці повідомила Ірина Громико, 15 жовтня група туристів з Рівного, Києва та Запоріжжя здійснила переліт до Туреччини та відправилася в похід Лікійською стежкою. Через два дні один із членів групи скоїв самогубство і на період судово-медичної експертизи іншим учасникам походу заборонили виїзд з країни:

- Був безпосередній свідок трагедії (не член групи), в якого турецька поліція не взяла ані показань, ні хоча б контактні дані. Потім були допити, суд вночі, який встановив заборону виїзду учасникам групи - 7 особам з Туреччини до завершення судово-медичної експертизи. Тіло померлого товариша передали в Україну. Його поховали 22.10.

Фото з Facebook-сторінки Ірини Громико

Туристи не змогли полетіти додому по своїм квиткам, бо є ID-заборона.

- Перетнути турецький кордон не можемо. Кожного вдома чекають родина, діти, робота, яку я, наприклад, ймовірно втрачу, якщо не повернуся у найближчий тиждень. Ми змушені переїжджати, змінюємо житло з недорогого на ще більш дешеве. Запроваджуємо інші засоби економії. Гроші вже закінчуються.

Авторка додала — українське консульство відповідає, що в даному випадку допомога не передбачена законодавством та вони не можуть впливати на дії турецької сторони.

Втім, після того як Ірина Громико опублікувала вищезгаданий пост в соцмережі, із нею зв'язалися представники консульства та обіцяли з 8 листопада зробити запити до Турецького суду щодо ходу справи.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також