Рівненських захисників пригостили поліським борщем з качкою та сушкою

746 0

Ми у соцмережах:

Рівненських захисників пригостили поліським борщем з качкою та сушкою

«Слава незламним захисникам» – саме такий проєкт напередодні Дня захисників і захисниць України започаткували у Рівненському коледжі економіки та бізнесу. Студенти та педагоги коледжу організували ряд подій, спрямованих на вшанування пам’яті захисників України та підтримку діючих військових.

 Спершу відвідали Будинок ветеранів, де разом з волонтерами та військовими переглянули фільм «Рейд. Сила нескорених» та ознайомились з практичними видами зброї. Усі охочі могли зібрати і розібрати автомат та приміряти на себе військову амуніцію.

11 жовтня, викладачі та студенти коледжу разом з місцевими волонтерами – Тетяною Ременюк та Вірою Буковською відвідали пацієнтів центру лікування та реабілітації наслідків нейротравми Рівненського обласного госпіталю ветеранів із концертною програмою та святковим обідом. До проєкту долучився історично-кулінарний проєкт «Я – Історія». В цей день усіх гостей урочистостей та студентів частували поліським борщем з сушкою та качкою. Готував один з кращих кухарів України – Сергій Солдаткін.

Фінальною крапкою проєкту стала подія у самому коледжі – студенти підготували урочистості на тему козацтва, Української повстанської армії та АТО. Окрім цього, на заході можна було почути розповіді про Україну, зокрема про Рівненщину та її культурні цікавинки.

На запрошення керівництва навчального закладу подію відвідали ветерани бойових дій – Андрій Ліснічук, у 2014-2015 рр. командир взводу 80 десантно-штурмової бригади, що керував обороною нового терміналу Донецького аеропорту в січні 2015 року, кавалер ордену «За мужність» ІІІ ступеня, Василь Гриник, учасник боїв за Донецький аеропорт з 6 по 18 січня 2015-го, пережив газові атаки, кавалер ордену «За мужність» ІІІ ступеня, Тарас Давидюк, член станичної ради Пласту Національної скаутської організації України, доброволець батальйону «Гарпун». Військові виступили перед студентами, і якщо описати відчуття та емоції у залі під час промови Василя Гриника, процитуємо пана Тараса: «це було до кісток»…


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також