Рівненським муніципалам дозволили штрафувати водіїв за неправильне паркування

1163 0

Ми у соцмережах:

Муніципальна варта хоче заробляти на водіях, які неправильно паркуються

Виконком уповноважив працівників муніципальної варти виносити постанови про порушення правил зупинки і стоянки

Відтепер працівники нещодавно утвореного департаменту муніципальної варти Рівненської міськради наділені повноваженнями інспекторів з паркування. Вони можуть розглядати справи та виносити постанови про порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів у межах міста, зафіксовані на фото чи відео, повідомляє Zaxid.net.

Виконком Рівненської міської ради на своєму засіданні у вівторок, 14 вересня, уповноважив старших інспекторів та інспекторів департаменту муніципальної варти Рівненської міської ради розглядати справи та виносити постанови про адміністративні правопорушення. Зокрема, про порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів у межах Рівного, якщо воно зафіксоване та фото чи відео. Тепер інспектори можуть вилучати неправильно припарковані автомобілі й штрафувати водіїв за це.

Як пояснила речниця Рівненської міськради Ольга Лірник, для вилучених автомобілів буде облаштовано спеціальну стоянку. Евакуатор для вилучення авто перебуватиме на балансі міського шляхово-експлуатаційного управління.

Водночас виконком не визначив чітку дату початку здійснення цих функцій муніципальною вартою. Її керівник Андрій Пасічник висловив сподівання, що, можливо, до кінця 2021.

Раніше муніципальна варта у Рівному не була наділена такими повноваженнями і не штрафувала за неправильне паркування, департамент муніципальної варти був утворений у квітні 2021 рішенням Рівненської міської ради. Попередній міський голова Рівного Володимир Хомко неодноразово розповідав, що у місті гостро відчувається брак місць для паркування, але немає жодного платного паркінгу і немає заборони на паркування на тротуарах, тож він вважав нелогічним і неокупним запроваджувати контроль за правильністю паркування.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також