Рівненський апеляційний суд скасував штраф водію «швидкої», який зіткнувся з автобусом

2333 0

Ми у соцмережах:

Рівненський апеляційний суд скасував штраф водію «швидкої», який зіткнувся з автобусом

Виїзна бригада поспішала на виклик до пацієнта з тяжким станом, який очікував на негайну госпіталізацію. Пасажирами автобуса були військові. Рівненський апеляційний суд не погодився з рішенням місцевого суду, який притягнув до адміністративної відповідальності водія «швидкої».

Ця автопригода сталася у грудні 2023 року в Рівному. Близько 9-ї години карета швидкої допомоги виїхала на виклик до пацієнта. Водії попутного і зустрічного напрямку, серед яких перебував і водій автобуса, надали перевагу службовому автомобілю, що рухався з увімкненими проблисковими маячками синього кольору.

Водій автобуса стояв із увімкненим лівим поворотом і в момент, коли «швидка» порівнялась з ним, почав рух, внаслідок чого й відбулося зіткнення.

Патрульні поліції інкримінували водієві «швидкої» порушення Правил дорожнього руху України та склали адміністративний протокол за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) і скерували для розгляду до місцевого суду.

Суд першої інстанції визнав водія автомобіля екстреної медичної допомоги винним в інкримінованому йому вчиненні адміністративного правопорушення та застосував до нього штраф — 850 гривень.

Захисник водія «швидкої» оскаржив рішення місцевого суду.

Рівненський апеляційний суд не погодився з висновком суду попередньої інстанції про наявність у діях водія службового автомобіля складу адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 КУпАП та задоволив апеляційну скаргу захисника.

Зауважимо, що на водія автомобіля екстреної медичної допомоги, який виконував невідкладне службове завдання з увімкненими проблисковими маячками, поширюється положення розділу 3 Правил дорожнього руху України, який регламентує рух транспортних засобів із спеціальними сигналами, що надавало йому право відступити від вимог п. 14.2б ПДР України.

Твердження водія автобуса про те, що саме водій «швидкої» винен у зіткненні, спростовуються відеозаписом з відеореєстратора службового автомобіля, де чітко видно, що коли «швидка» порівнялася з автобусом, останній розпочав маневр повороту ліворуч і це спричинило аварію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також