Апеляційний суд залишив підозрюваних у розбійному нападі під вартою

1145 0

Ми у соцмережах:

Апеляційний суд залишив підозрюваних у розбійному нападі під вартою

Хоча захисники підозрюваних у вчиненні особливо тяжкого злочину просили змінити їм запобіжний захід на більш м’який — цілодобовий домашній арешт.

Подія, у якій чоловік з Рівненського району зазнав ножового поранення в ногу та залишився без 9 910 доларів США, сталася неподалік села Коник Зарічненського району ще 9 березня.

Близько 21-15 у лісовому масиві, де мала відбутися заздалегідь спланована зустріч зі знайомим, до братів під’їхав мікроавтобус «Opel Vectra», з якого вийшли троє чоловіків у балаклавах та почали вимагати гроші. Під час конфлікту виникла сутичка. Один з чоловіків у балаклаві розпилив в обличчя газовий балончик зі сльозогінною речовиною, інший, 21-річний Микола., вийняв ножа та завдав 29-річному Б. поранення в ногу. Після цього нападники забрали барсетку з грішми й зникли з місця події.

Правоохоронці встановили особи підозрюваних. Ними виявилися 27, 22 та 21-річні мешканці села Серники Зарічненського району. За місцем проживання найстаршого з них правоохоронці виявили та вилучили ножі, каміння бурштину-сирцю, предмет, ззовні схожий на пістолет «Шмайсер».

Трьом підозрюваним оголосили підозру у вчиненні розбію, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах, вчиненого організованою групою, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

У Зарічненському районному суді двом з них обрано запобіжний захід -  27-річному Миколі Нездюру та 21-річному Миколі Полюховичу тримання під вартою, третьому Анатолію Полюховичу— цілодобовий домашній арешт.

Захисники підозрюваних, які перебувають в СІЗО, оскаржили ухвали місцевого суду в апеляційному порядку. Вони переконували колегію суддів у необхідності ухвали місцевого суду скасувати та постановити нові, якими змінити їх підзахисним запобіжний захід на більш м’який — цілодобовий домашній арешт.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ заслухала думку захисників, пояснення потерпілих та доводи прокурора, який увагу учасників судового розгляду акцентував на тому, що органом досудового розслідування все ще не встановлено, де сховані викрадені гроші та предмет злочину — ніж, взявши до уваги той факт, що 27-річний Микола . уже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, а нині чоловіки підозрюються у вчиненні особливо тяжкого злочину, ухвали місцевого суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу — тримання під вартою строком на 60 діб — залишив без змін, апеляційні скарги захисників — без задоволення. Санкція статті, що інкримінується підозрюваним, передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також