Рівненський атомник перевірив, як працюють колеги в Індії

1285 0

Ми у соцмережах:

Рівненський атомник перевірив, як працюють колеги в Індії

Генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин взяв участь у міжнародній партнерській перевірці (ПП) ВАО АЕС, що відбулась на АЕС Куданкулам (Індія), виступивши відповідальним представником ВАО АЕС-МЦ.

Індійська АЕС Куданкулам експлуатує два енергоблоки з реакторами ВВЕР-1000 нового покоління. Розпочато будівництво енергоблоків другої черги – №№3, 4 та законтрактовано будівництво ще двох.

Метою перевірки було виявлення областей для покращення діяльності електростанції та позитивних практик. До складу команди, яка працювала упродовж трьох тижнів на індійській АЕС, увійшли 18 експертів атомної енергетики з 11 країн світу. Під час перевірки експерти спостерігали за виконанням робіт, проводили інтерв’ю з керівниками та персоналом АЕС, аналізували виробничу документацію.

Відповідальні представники ВАО АЕС – генеральний директор РАЕС Павло Павлишин та заступник директора Паризького центру ВАО АЕС, працювали у ході останніх трьох днів ПП, коли вже були зібрані усі факти за напрямками перевірки, а експерти були готові сформулювати рекомендації для покращення. Особливістю цієї перевірки стало те, що до складу команди ВАО АЕС ввійшли досвідчені та кваліфіковані фахівці-експлуатаційники, які є працівниками діючих АЕС США та країн Європи.

- У ході партнерської перевірки я здійснив обхід контрольованої зони та території АЕС Куданкулам. Окрім того, відбувся діалог з директором електростанції – ми обговорили питання, що виникають у ході експлуатації енергоблоків, а також можливість допомоги з нашого боку, адже Рівненська АЕС має 30-річний досвід експлуатації енергоблоків з реакторною установкою ВВЕР-1000. На РАЕС повністю або частково вирішені питання, що сьогодні виникають на АЕС Куданкулам. Ми запропонували провести на РАЕС місію підтримки (бенчмаркінг), оскільки існує низка тем та напрацювань, якими фахівці РАЕС могли б поділитися, - прокоментував Павло Павлишин. – Загалом команда експертів провела партнерську перевірку на високому професійному рівні, були надані певні рекомендації для покращення.

За підсумками перевірки підготовлено попередній звіт, який експерти передали керівництву індійської електростанції. Результати партнерської перевірки сприятимуть подальшому вдосконаленню безпечної та надійної експлуатації АЕС Куданкулам.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також