Рівненський автогонщик взяв участь у NASCAR

1493 0

Ми у соцмережах:

Рівненський автогонщик взяв участь у NASCAR

Рівнянин Ігор Романов, який нині живе і працює у Києві, цього року взяв участь у чотирьох етапах європейської серії всесвітньо відомих автоперегонів NASCAR. Найкращим став виступ на одному з етапів у бельгійському Зольдері, де він посів 12-те місце, виступаючи за італійську команду «Not Only Motorsport» на автомобілі «Chevrolet Camaro». Як у 44-річному віці потрапив у великі перегони і про плани на наступний сезон — Ігор Романов розповів читачам «РВ».

— Я давно цікавився американською серією NASCAR, мріяв туди потрапити, — розповідає Ігор Романов. — У 2017-му поїхав як фотограф на гонку європейської серії до Італії та Франції. Там познайомився з багатьма цікавими людьми. Вирішив спробувати. На той час я брав участь у чемпіонаті України з трекових перегонів, тож певний досвід мав. Спробувати себе в європейській серії NASCAR може кожен або майже кожен. Потрібно взяти участь у тестових заїздах — дві серії по 10 хвилин. Я цей іспит склав у грудні минулого року, після чого підписав контракт.

— Що передбачає цей контракт?

— У мене є команда, за яку я виступаю, під час гонок є бокс, мені готують машину, з мене — екіпіровка.

— Як Ви готуєтеся до змагань?

— По-різному. Здебільшого віртуально. Їжджу на автодромі «Чайка», на картингу, цього року взяв участь у двох етапах чемпіонату України з трекових автогонок у Червонограді та Чернівцях.

— Чому Ви брали участь лише у чотирьох етапах, адже стартів у календарі більше?

— Ще у цьому році має бути два етапи в іспанській Валенсії. Але, на жаль, так складаються обставини, що я не зможу туди поїхати. Крім автогонок, у мене ще є основна робота на телебаченні, якраз на ці дні заплановано запуск нової студії.

— Чи багато гонщиків беруть участь у цих змаганнях?

— У європейській серії NASCAR є кілька дивізіонів. У тому, де я змагаюся, пів сотні учасників.

— Чи є ще українські гонщики?

— Так, ще є один — Євген Соколовський. Щоправда, він зараз не живе в Україні.

— Чи братимете участь у змаганнях і наступного року?

— Головне — знайти фінансування, адже це недешеве задоволення. Цього року я виступав переважно за свої гроші. Команда мене чекає. Їм сподобався мій підхід до справи. Хоча дебютувати було дуже непросто. Щоб ви розуміли, доводиться керувати машиною, яка не має ніякої допоміжної електроніки, але при цьому їде на швидкості 250 кілометрів за годину.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також