Рівненський депутат відмовився від їжі та 21 день питиме лише воду

3710 0

Ми у соцмережах:

Рівненський депутат відмовився від їжі та 21 день питиме лише воду

Депутат міськради Рівного Олександр Курсик уже шість років практикує голодування на воді. Цього разу він планує протриматися 21 день без їжі.

 Політик розповідає, що починав голодування із семи днів, кожного року додаючи по кілька днів. Його мета – голодувати 30 днів.

Курсик розповідає, що головне - правильно входити і виходити з голодування:

- Коли усе починалося, то це, перш за все, був виклик самому собі у тому, чи я зможу. Також є інформація науковців, що з 18-го дня організм починає з’їдати онкоклітини. Ніби, чим більше днів голодуєш, тим більше з’їдає. Оскільки у мене тато помер від онко, то ця тема мене хвилює.

Перед голодуванням я пощу. Переходжу на салати і фреші. Після цього починаю пити лише воду. Механізм наступний: коли хочеш їсти, то п’єш воду і все. Вдень випиваю 3-4 літри води. Важко перших три дні. Коли на третій день відбувається очистка організму, то тоді стає легше.
 

 За його словами, під час голодування очищається не лише організм, але й мозок. Якщо до голодування він погано спав, то зараз його сон став глибоким:

- Скажу, що на 10-11-й день голодування відбувається загальмування мови та думок. Усе схоже на старий Інтернет – повертаєш голову, а нова картинка з’являється трошки пізніше. Тому в цей час не можна їздити за кермом на великих швидкостях, бо реакція сповільнена. Ще одним мінусом під час голодування є те, що чути запах ацетону з рота. Зараз мене рятує маска, а так я під час спілкування з людьми тримаю дистанцію, щоб не створювати їм дискомфорту.

Депутат ділиться, що ключик до голодування у мозку, а не в животі:

- Якось був випадок, що я неправильно порахував дні, коли маю виходити із голодування. Виявилось, що я почав голодувати на один день більше. Коли я про це дізнався, то у мене одразу запрацював шлунок, довелося бігти купувати фреш. Загалом же я можу сидіти біля людей, які їдять.

У себе вдома я часто готую дітям. Під час голодування не вилажу із різних Ютуб-каналів. Проблема лише в тому, що не можу куштувати їжу на смак. Сприймаю все на нюх. Якщо я покуштую, то запрацюють рецептори, і почне виділятися шлунковий сік.

Дуже важлива релігійна складова. Адже той час, який я раніше витрачав на їжу, під час голодування я витрачаю на молитву. Починаю частіше ходити до церкви. Я і так часто відвідую богослужіння, а під час голодування хочеться робити це частіше. Навіть коли молюся ввечері та дякую Богу за день, то молитва стає глибшою.

У перший день виходу з голодування Олександр Курсик п’є фреші, розбавлені водою. На другий день починає їсти каші та усе дієтичне. Такий вихід триває тиждень. На день 5-6-й можна уже їсти звичайну їжу:

- Під час голодування я худну вдень по кілограму. Після 10-го дня зниження ваги припиняється. Вдень втрачається по 400-500 грамів. Я зайшов у голодування із 89 кілограмами, а уже важу 84. Якщо правильно виходити із голодування та дотримуватися здорового способу життя, то лише половина скинутої ваги пізніше повертається.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також