Рівненський лікар про запровадження локдауну: "Потрібно пережити 2 тижні і всі ваші знайомі перехворіють"

4046 0

Ми у соцмережах:

Рівненський лікар про запровадження локдауну:

Павло Сільковський розмірковує на тему доцільності нового локдауну

 На думку відомого рівненського лікаря Павла Сільковського, у запровадженні локдауну немає сенсу, адже і так майже усі навкруги вже захворіли, або перехворіли на коронавірус. 

Лікар вважає, що у перспективі виграють ті регіони, які жорстких обмежень зараз не запроваджуватимуть. 

- Багато людей, з якими розмовляв останніми днями, повторюють схожу фразу. Мова про те, що майже всі їхні знайомі, які ще досі не хворіли на ковід, тепер хворіють. А дехто навіть померли. І що, мабуть, доцільно було б зробити локдаун. Аби уникнути нових заражень.

Про це можна було б і не говорити, але скажу тому, що хочеться апелювати до логіки. Бо якщо правда те, що майже всі ваші знайомі хворіють і що це відбувається прямо зараз, то який сенс у локдауні? Кого вже інфікувати, якщо майже всі і так хворіють? Потрібно пережити 2 тижні і майже всі ваші знайомі уже хворіти не будуть. І майже всі навколо будуть здоровими.

І якщо дуже страшно, то на найближчі 2 тижні або місяць можна взяти відпустку і зробити локдаун самому собі. Закритися і перечекати шторм. І не примушувати до цього інших. Або визнати, що ваші слова про більшість хворих серед знайомих і родичів прямо зараз - це неправда, а просто емоції, - пише лікар. 

- Я маю думку, яку нікому не нав‘язую. Ви можете прийняти її або ні. Але ті, хто не вводить таких жорстких обмежень в регіонах прямо зараз, в перспективі виграють. Хоча б тому, що таким чином люди менше сидять дома і менше дивляться телевізор. Більше зайняті роботою і менше часу на те, щоб уявляти, як ми всі будемо помирати. Менше страждає психіка і більше користі для самого себе.

Вже безліч разів переконався, що психосоматика часто сприяє важчому перебігу. До мене часто звертаються пацієнти, у яких все дуже поганого. На їхнє переконання. Але коли поговорять з лікарем, який заспокоїть і зуміє пояснити логіку дій пацієнта, то навіть сатурація на очах стає вищою. І хвороба легшою, і прогноз - кращим!

Тому, знайомі і родичі всіх добрих знайомих і найближчих родичів. Не лежіть і не чекайте смерті. Якщо вона прийде, то питати не буде. Піднімайтеся зі своїх ліжок, відкривайте вікна, провітрюйте свої кімнати і дивіться на вулицю. Сонце піднімається вище і повітря стає теплішим. На вас чекають ваші городи, дачі і таке інше. Пийте побільше рідини і думайте про те, що саме вам робити вашу справу і вам бачити результат праці. Не розкисайте і одужуйте швидше! Щасти вам!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також