Рівненський лікар розповів про те, як маніпулюють темою коронавірусу

3181 0

Ми у соцмережах:

фото із Фейсбук-сторінки Павла Сільковського

Лікар-анестезіолог з Рівного Павло Сільковський, який працює в обласній дитячій лікарні і стоматологічній клініці, поділився на своїй Facebook-сторінці думками про навіювання паніки щодо коронавірусу.

 Павло Сільковський зазначив, що останнім часом до нього звернувся ряд людей, які наслухались про молодих померлих, цитокіновий шторм і критичні 6-7 дні і панікували через те, що не можуть потрапити до лікарні. Хоч, у них і була сатурація-97 (ред. норма від 95 до 99%) і непоганий стан. Лікар стверджує, що в лікарню таких пацієнтів можуть і не взяти, але увагу від важчих хворих це відбирає конкретно.

«Коли в Україні були активні бойові дії і хтось писав чи говорив лякливі речі, то йому апелювали, щоб не розводив паніку. Бо це і військовим шкодить, і мирним. Але прийшов коронавірус і право на паніку стало священним...

Тепер голови ОДА і мери міст регулярно публікують не кількість полатаних ям і відбудованих об‘єктів, а статистику ковіду. Питання: для чого? Психологічний вплив? Чи інші немедичні проблеми закінчились? Або дороги під час ковіду нікому не потрібні?

Якщо у щоденному режимі так яскраво оголошувати кількість виявлених пухлин і померлих від раку, то вже за деякий час в онкодиспансерах може наступити справжній колапс. Якщо ви думаєте, що панічним порядком денним змусите людей стати свідомими, то помиляєтесь. Бо маятник уже на зворотньому боці і апатія в очах і діях людей - це результат в тому числі такого психологічного впливу».

Лікар зазначив, що задача лідера - показати світло і вказати напрямок, завдання лікаря - заспокоїти хворого, пояснити шлях до одужання. А в інших і мета інша - намутити паніку і посіяти зневіру.

«Але ні, не хворіють важко і масово, слава Богу, діти. Не помирають багато молодих і здорових. І навіть більшість літніх проходять через цю біду відносно благополучно. Але дивіться більше відповідні програми, читайте панічні пости і не забувайте переглядати щоденну статистику. І ймовірність кінця світу кратно зросте. Якщо будете так робити, то для вас так точно,» - написав Павло Сільковський.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також