Рівненський лікар зробив з вуха рівнянці новий ніс, бо старого - відкусила собака

9483 0

Ми у соцмережах:

Володимир Соколовський

Лікар-отоларинголог, завідувач Центру мікроендоскопічної хірургії лор-органів Володимир Соколовський вперше на Рівненщині провів унікальну операцію, та й для України така є досить рідкісною. Оперативне втручання було надзвичайно складним, але пройшло успішно.

Нещодавно в Центрі мікроендоскопічної хірургії лор-органів Центральної міської лікарні Рівного мали унікальний досвід проведення складної одноетапної операції із застосуванням пластики крила носа методикою вільної пересадки частини вушної раковини за П.К. Сусловим. Під час такої операції дефект носа закривають частиною вушної раковини. Це дуже складна, клопітка, довготривала робота і вимагає неабиякого рівня лікарської підготовки та досвіду.

- До мене на прийом звернулася пацієнтка, 1976 року народження,  з приводу дефекту зовнішнього носа в результаті кусаної рани обличчя (місяцем раніше її покусала собака, відкусила частину носа). Я робив пластику крила носа, - розповів лікар Володимир Соколовський на фейсбук-сторінці Центральної міської лікарні Рівного. -  З огляду на форму деформації та бажання пацієнтки одномоментного усунення дефекту, обрав методику вільної пересадки частини вушної раковини за Сусловим, запропоновану ще в 1897 році. Особливістю цієї методики є висока частота некрозу трансплантанту - 25 – 30%. При спілкуванні з пацієнткою, дані ризики були обговорені, вона погодилася на операцію. Оперативне втручання було надзвичайно складним, але пройшло успішно. Пацієнтці призначили антибіотикотерапію, антикоагуляційну та гормональну терапії. На крило носа постійно накладалась волога антисептична пов'язка. Після відторгнення кірки, на 9 – 10 день, шви зняли. Далі, для покращення трофіки лоскута та естетичного вигляду рубця пацієнтка була скерована до дерматокосметолога, де їй проводилось фото та ультразвукове лікування. Дерматокосметологом було проведено курс мезотерапії полінуклеотидними комплексами.  Пацієнтка повністю задоволена результатом операції. Жінка від природи має ластовиння і воно з'явилось і на пересадженій ділянці, що свідчить про міграцію меланоцитів, а це означає, що трофіка лоскута хороша. А отже, у нашої пацієнтки все добре: носик живий, дихає і надалі все має бути чудово!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також