Рівненській міській лікарні – 190 років

1180 0

Ми у соцмережах:

Рівненській міській лікарні – 190 років

20 вересня щороку відзначається День міської лікарні Рівного. У закладі повідомили, що знайшли першу згадку про нього. І це означає, що лікувальна установа була заснована майже два століття тому.

 На сторінці лікарні в соцмережі пишуть:

«Не так давно, було віднайдено нові відомості: згідно архівної довідки, виявляється нашій лікарні 190 років!!! Адже перші відомості про Рівненську лікарню відносяться до 1830 року. В «Описи делам Волынского приказа общественного призрения по счетному столу» є заголовок справи «О Ровенской городской больнице»… Сама справа не збереглась, тому точну дату заснування лікарні встановити не вдалось».

В лікарні в честь такої події закликали рівнян долучитись до допомоги закладу і  проголосувати за проект громадського бюджету №79 Облаштування інсультного центру на базі ЦМЛ реабілітаційним обладнанням (автор Тетяна Воронцова).

«Це буде вагомою цеглинкою до того фундаменту, який уже закладено. Це створить умови для сучасної реабілітації пацієнтів з інсультом, для відновлення і повернення їх до повноцінного життя! Об’єднаймо наші зусилля у боротьбі за тих, хто потребує нашої підтримки!» - закликають медики.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також